02/07/2009

Coca Cola Soundwave (live review)


Πότε: Τετάρτη 01 Ιουλίου 2009, Ολυμπιακό γήπεδο tae kwon do
Τα δεδομένα: H συναυλία έγινε ημέρα Τετάρτη. Το line-up (εκτός από τους Flakes και Le Page που πέρασαν στον τελικό του Coca Cola Soundwave) συμπεριλάμβανε δύο φίρμες (Bloc Party, Primal Scream) και dj set από τον Pat Mahoney των LCD Soundsystem. Το εισιτήριο έκανε μόνο 8 ευρώ. Σπόνσορας ήταν η Coca Cola. Tο γήπεδο του tae kwon do είναι κλειστός χώρος.
Τα γεγονότα: οι Primal Scream ήταν να εμφανιστούν στις 20:45 αλλά τελικά ξεκίνησαν στις 21:30. Έτσι, οι Bloc Party ξεκίνησαν στις 23:30 και το dj set στη 01:00 (δεν μείναμε, δυστυχώς, too late for a 'schoolnight'). Παρά την τιμή του εισιτηρίου, η προσέλευση ήταν μέτρια (γενικά θεωρώ ότι δεν έγινε και τόοοσο πια promo του φεστιβάλ - ίσως, όπως είπε και μία φίλη να φταίει ότι δεν της είχε μείνει της Coca Cola marketing budget γιατί έπρεπε να δώσει ένα σκασμό λεφτά για να κλείσει τις μπάντες). Στις κλειστές εγκαταστάσεις του γηπέδου του tae kwon do είχε πολύ κακό ήχο, έβλεπες τη σκηνή μόνο από τις κερκίδες (γιατί όλη η αρένα ήταν επίπεδη) και είχε τρομερή ζέστη.
Το αποτέλεσμα: (είδαμε Primal Scream, Flakes και Bloc Party). Αντικειμενικά, ο ήχος δεν ήταν καθόλου καλός, το κοινό ήταν αμμέτοχο ανά φάσεις, ο κλειστός χώρος καλοκαιριάτικα ήταν λίγο ψυχοπλάκωμα και πολλοί είχαν έρθει μόνο για να δουν κόσμο και να πιουν μια μπίρα και όχι επειδή ήταν fans των συγκροτημάτων. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, και τα τρία bands είχαν πολλή ενέργεια και έκαναν ό,τι μπορούσαν να την μεταδόσουν so, respect.
Highlights: Ο Bobby Gillespie μετά από κακό ξεκίνημα του τρίτου νομίζω κομματιού να δηλώνει ατάραχος "Ok we fucked up, we'll start again". Tα Swastika Eyes, Moving On Up και Get Your Rocks Off. Το Wish από Flakes. Η so British προφορά του Kele Okereke. Το σχόλιο μιας φίλης "δεν ήξερα ότι είναι μαύρος!" Τα Banquet, So Here We Are, One More Chance, Mercury, The Prayer και Helicopter.

Epic fail της βραδιάς: η απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς χώρους (μια εικόνα, χίλιες λέξεις)

Ατάκα της βραδιάς: 'Thank you Pepsi fest!' (!!!)
(um, Kele.. Coca cola mate. Coca cola.)

2 comments:

  1. awesome photography!! :P

    ReplyDelete
  2. Βρίσκομαι στην κατηγορία "πολλοί είχαν έρθει να δουν κόσμο και να πιούν μια μπύρα".

    ReplyDelete