08/07/2009

Fink


Ποιός: Ο Fink (aka Fink Greenall) είναι ένας μουσικός, τραγουδιστής, μουσικός παραγωγός και dj από το Brighton της Αγγλίας.
Genre: bluesy φωνητικά, finger-picking ακουστική κιθάρα και electro πινελιές
Trivia: Γεννήθηκε στην Κορνουάλη και μεγάλωσε στο Bristol. O πατέρας του ήταν τραγουδιστής της folk και η μητέρα του music manager. Όταν ήταν έφηβος τρελαινόταν για house, acid jazz και Orbital. Έχει τελειώσει Ιστορία και Αγγλική Φιλολογία στο Leeds. Ξεκίνησε την καριέρα του με remixes, DJ sets και ηλεκτρονική hip hop.
Το 2001 κυκλοφόρησε το "Fresh Produce" με την Ninja Tune. Το 2006 ήρθε το "Biscuits For Breakfast" που τον έκανε ευρέως γνωστό, ενώ το "Distance and Time" ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα. Οι Zero 7 τον κάλεσαν την ίδια χρονιά να παίξει support στο UK tour τους. Έχει δική του δισκογραφική, την Folklaw Records με έδρα το Brighton. Το "Sort of Revolution" κυκλοφόρησε μόλις τον Μάιο του 2009, και σε κάποια κομμάτια συνεργάστηκε με τον John Legend.
Άκου Αυτό: αν σου αρέσει ο José González και ο Υoav. Άκου όλο το MySpace του με παγωμένο φραπέ και θέα τη θάλασσα, την ώρα που πέφτει ο ήλιος. Εδώ το This Is The Thing, αλλά και το Sort of Revolution από τον καινούριο δίσκο. Τσέκαρε και το If You Stayed Over που έχει γράψει για τον Bonobo.
ΥΓ: φωτογραφία με τσιγαράκι για να είμαστε και επίκαιροι...



No comments:

Post a Comment