24/07/2009

Skint and Demoralised

suggestion by penny lane

Ποιός: Οι Skint and Demoralized είναι ένα indie γκρουπάκι από την Αγγλία
Genre: indie pop και catchy μελωδίες, θυμίζουν Blur αλλά στο δεύτερο άκουσμα συνειδητοποιείς ότι έχουν ένα τελείως δικό τους στυλ. Oι ίδιοι χαρακτηρίζουν τη μουσική τους lyrical/soul/pop.
Trivia: Τα τραγούδια τους είναι μία μείξη... απαγγελίας και soul. Τα μέλη του γκρουπ είναι ο 20χρονος Matt Abbott και ο... μυστήριος συνθέτης/παραγωγός MiNI dOG. Ξεκίνησαν τη συνεργασία τους τον Μάιο του 2007 και τον Νοέμβριο βρέθηκαν να παίζουν στο BBC Radio 1 και την εκπομπή του Steve Lamacq. Διέθεσαν τα demos τους ως free download. Τον Μάρτιο του 2008 τα είχαν κατεβάσει 10,000 χρήστες. Υπέγραψαν με την Mercury Records και τον Ιούνιο του 2008 πήγαν στην Νέα Υόρκη για να ηχογραφήσουν με την μπάντα της Amy Winehouse στα Daptone Studios στο Brooklyn. Ο πρώτος τους δίσκος 'Love, And Other Catastrophes' ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο και θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2009.
Άκου Αυτό: γιατί είναι oh so Brittish. Άκου τα singlάκια This Song Is Definitely Not About You (οποιαδήποτε ομοιότητα με το Αυτό το τραγούδι δεν είναι για σένα των Διάφανων Κρίνων κρίνεται τυχαία) και το πανέξυπνο Free Shots, Fishbowls, Four-for-one, που προβλέπω να φιγουράρει σε λίστες τύπου 'songs to dance to when home alone and getting ready' ή 'songs to hear in the car before a night out'. Εδώ το 'χαζούλι-αλλά-θα-γίνει-ραδιοφωνική-επιτυχία' Red Lipstick.

suggetion by penny lane

No comments:

Post a Comment