15/07/2009

Paul Weller (live review)



Πότε: Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009, θέατρο Βράχων
Θα το δηλώσω εξαρχής: στην προετοιμασία μου για την συναυλία του Paul Weller, ήμουν το απόλυτο φυτό. Δηλαδή ξαναδιάβασα όλη τη βιογραφία του Modfather, τσέκαρα παλιές του setlists, για να ξέρω τι να περιμένω και έλυωσα όλη την εβδομάδα το Wild Wood. Επίσης, ήταν Τρίτη και το μόνο που ήθελα ήταν να χαλαρώσω με καλή μουσική (και όχι να τα 'δώσω όλα' στην αρένα)
Έτσι χθες στο θέατρο Βράχων πέρασα μία πάρα πολύ όμορφη βραδιά, ...with no surprises. Όπως βλέπεις καμιά φορά μία ταινία και λες 'πολύ καλή, αλλά αναμενόμενη'΄; Έτσι!
Το live του Paul Weller ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση, αλλά τους το συγχωρούμε γιατί το θέατρο Βράχων είναι decent συναυλιακός χώρος και είσαι άνθρωπος, χαζεύεις τον κόσμο, αράζεις και στις κερκίδες - κυριλέ πράγματα, όχι... terra vibe!!! 'Eνας κυριούλης από την detox productions μας είπε λίγα λόγια από τον καλλιτέχνη "Χαίρεται πάρα πολύ που βρίσκεται εδώ, σας ευχαριστεί όλους που ήρθατε, θα ξεκινήσει με έξι καινούργια τραγούδια και θα συνεχίσει με όλα τα παλιά" - κι έτσι έγινε.
Highlights: το Changingman (που σε μεταφέρει με τη μία σε άλλη εποχή, σε κάποιο road movie about sex, drugs & rock'n'roll), τα slow χιτάκια Empty Ring, You Do Something To Me και Wild Wood (με χαμηλό φωτισμό και τον Weller στα πλήκτρα), αλλά και τα άκρως συναυλιακά From The Floorboards Up και Come On (που σε επιστρέφουν μουσικά στο σήμερα και ενδείκνυνται για χοροπηδητά και headbanging).
Και ναι, ο 50άρης Weller έπαιξε κιθάρα, πιάνο και ... ντέφι (!), έκανε όχι ένα αλλά δύο encore, έκλεισε με το A Town Called Malice και υποκλίθηκε με όλους τους μουσικούς του.
Ατάκα της βραδιάς: "It is an old crowd here, isn't it? But I love it! It's exactly the kind of crowd who would think you are cooler if you played air-guitar than if you didn't." - Tom.
Εδώ μία πολύ κακή λήψη της Canon Ixus 70 μου - αγνόησε την εικόνα, απλά άκου αυτό:

Thank you AleccaRox for the invite!

No comments:

Post a Comment