13/07/2009

The Mummers


Ποιός: Οι The Mummers (MySpace) είναι ένα γκρουπάκι από το Brighton της Αγγλίας.
Genre: πειραματικό ορχηστρικό ποπ με γυναικεία φωνητικά, εμπνευσμένο από παιδικά παραμύθια, πανηγύρια, ορχήστρες και πλανόδιες μπάντες. Ο ήχος τους έχει παρομοιαστεί με "αστικό ορχηστρικό πανηγύρι" ενώ οι ίδιοι λένε ότι μετατρέπουν τα "εγκόσμια σε παραμύθια". Το Q είπε: "perfect orchestral pop where The Flaming Lips meet Goldfrapp".
Trivia: Το όνομα της τραγουδίστριας του συγκροτήματος που γράφει και τα κομμάτια είναι Raissa Khan-Panni και οι ρίζες της κρατούν από...(wait for it) Αγγλία, Κίνα, Ινδία και Μεξικό. Το όνομά τους προέρχεται από τις ομάδες μίμων που έδιναν παραστάσεις από πόρτα και πόρτα την εποχή του Μεσαίωνα. Η Raissa παίζει πιάνο και όμποε, έχει κάνει μουσικές σπουδές στο Bristol και το 2000 κυκλοφόρησε το "Believer" ως solo artist με την Polydor Records.
Το 2001 τη βρήκε να σερβίρει τραπέζια σε ένα εστιατόριο στο Brixton. Συνέχισε να γράφει στίχους και να ελπίζει ότι θα ξανασχοληθεί με τη μουσική, μέχρι που τελικά ο ορχηστρικός συνθέτης Mark Horwood και ο παραγωγός Paul Sandrone ανέλαβαν την ηχογράφηση του πρώτου δίσκου των Mummers. Η ηχογράφηση του "Tale to Tell" (Iούνιος 2009) πήρε δύο χρόνια και χρειάστηκε συνολικά 20 μουσικούς συμπεριλαμβανομένης μίας μπάντας πνευστών κι ενός κουαρτέτου εγχόρδων.
Άκου Αυτό: αν σου αρέσει η Bjork και οι Frou Frou. Εδώ το Wonderland και το March of the Dawn.

No comments:

Post a Comment