16/03/2013

Portico Quartet (live review)

Πότε: Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
To live των Portico Quartet ξεκίνησε με έναν καυγά. ΟΚ, fine, ίσως και να έφταιγα. Αλλά δεν είχα ξαναπάει στη Στέγη και μέχρι να βρω τα κατατόπια, χάσαμε την αρχή (άρα και το "Ruins") και κάθισα στην καρέκλα μουτρωμένη και κακόκεφη σαν τιμωρημένο παιδάκι. Ευτυχώς η τσαντίλα δεν κράτησε πολύ, γιατί τα σφιγμένα χείλια μετατράπηκαν σε "σαγόνι-στο-πάτωμα". 
Τέσσερις τύποι στη σκηνή έβγαζαν τους πιο απίστευτους ήχους από όργανα που δεν καταλάβαινα (αυτό το hang είναι μαγικό, αλήθεια), άλλαζαν σε ανύποπτο χρόνο θέση μεταξύ τους, ηχογραφούσαν επιτόπου ό,τι έπαιζαν (και το άφηναν να παίζει στο background σε λούπα) και δημιουργούσαν 15λεπτα κομμάτια με σαξόφωνο, double bass, κρουστά και ηλεκτρονικά samples, ενώ τα φώτα της σκηνής άλλαζαν χρώμα επηρεάζοντας διάθεση και ατμόσφαιρα (ανά φάσεις μάλιστα ο ήχος ξέφευγε εντελώς από το "ορχηστρικό" και γινόταν κανονική electronica). 
Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που είδα -σήμερα δεν είναι και η μέρα μου, γενικά- ούτε θέλω να προσποιηθώ ότι ξέρω από jazz, ή... free jazz, ή... jazzstep... Διαβάστε εδώ το review του Γιάννη, που τα λέει ωραία και την επόμενη φορά που θα έρθουν για live φροντίστε να είστε εκεί. Από την αρχή.
ΥΓ: Ετοιμάζουν live/remixes album - πιστεύω πως θα είναι επικό.
Φωτό by epatsialos

Like Άκου Αυτό  ♫ on Facebook 

Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band!

No comments:

Post a Comment