15/11/2009

Devendra Banhart


Ποιός: Ο Devendra Banhart (MySpace) -ναι, ανδρικό είναι άυτό το όνομα- είναι ένας Αμερικανός συνθέτης, τραγουδιστής και visual artist.
Genre: folk, indie, freak folk, psych folk, avant-folk, lo-fi, new weird america. "Banhart's albums offer ashram-appropriate guitar strums, trippy-hippie tone poetry and, if you're lucky, at least one tune where he sings from the perspective of a rodent." - SPIN.com
Trivia: Γεννήθηκε το 1981 (συνομήλικος!) στο Texas. Mεγάλωσε στη Venezuela και πέρασε την εφηβεία του στην California. Το όνομά του προέρχεται από την ινδουιστική θεότητα Indra, το Θεό της βροχής και της αστραπής (περίμενε έχει και καλύτερο:) ενώ το middle name του είναι Obi - ναι, από το χαρακτήρα του Star Wars. Το 1998 κέρδισε υποτροφία και άρχισε να φοιτεί στο San Francisco Art Institute. Εκείνη την περίοδο έμενε στο The Castro, την gay γειτονιά του San Francisco. Ξεκίνησε τις συχνές κοπάνες, μέχρι που βρέθηκε να παίζει για πρώτη φορά ζωντανά. Σε ένα γάμο ομοφιλοφύλων. Τελικά το 2000 τα παράτησε όλα και μετακόμισε στο Παρίσι, όπου άρχισε να εμφανίζεται μεζί με δίάφορες indie μπάντες. Επέστρεψε στην Αμερική και συνέχισε να γράφει μουσική. Από το 2002 και μετά κυκλοφόρησε 7 albums.
Το Lover από το "Smokey Rolls Down Thunder Canyon" χρησιμοποιήθηκε στο ανεξάρτητο φιλμάκι Nick and Norah's Infinite Playlist. Το 2009 υπέγραψε με τη Warner/Reprise και κυκλοφόρησε το "What Will We Be". Έχει κάνει remix στο (Get Off Your) High Horse Lady των Oasis -μετά από δική τους παρότρυνση- και στο Rome των Phoenix. Έχει εκθέσει έργα του στο San Francisco Museum of Modern Art και στο Centre for Fine Arts των Βρυξελλών. Α. Κι ένα φεγγάρι έβγαινε με την Natalie Portman. Ωραίος.
Άκου Αυτό: για να δεις ότι οι χαρακτηρισμοί "indie", "freak", "psych" και "new weird" δεν είναι έξω από σένα. (ή μάλλον σου είναι πολύ οικείοι). Εδώ το Baby live και ένα trippy ερασιτεχνικό βιντεάκι που παίζει το Angelika στο background. :) Happy Sunday!



No comments:

Post a Comment