17/11/2009

Glass Candy

suggestion by @trianta

Ποιός: Οι Glass Candy είναι ένα electro band από το Portland του Oregon
Genre: electronic, synthpop, italo-disco, electro, electropop με γυναικεία φωνητικά που θυμίζουν άλλοτε Goldfrapp και άλλοτε Kate Bush. Or... όπως το έθεσε το Pitchfork, "ΟΜG - punks w/synths"
Trivia: Η μπάντα σχηματίστηκε το 1996 από την Ida No από την Washington και τον Johnny Jewel από το Texas. Κυκλοφόρησαν τα δύο πρώτα singles τους, Metal Gods και Johnny Are You Queer (διασκευή σε τραγούδι της Josie Cotton) ως "Glass Candy & the Shattered Theatre", ενώ το πρώτο studio album τους, "Love Love Love", βγήκε το 2003. Ο Jewel είναι και ένα από τα ιδρυτικά μέλη της δισκογραφικής Italians Do It Better. Το 2007 ο δίσκος τους "B/E/A/T/B/O/X" έλαβε πολύ θετικά σχόλια, ενώ το 2008 κυκλοφόρησαν και ένα δίσκο με rarities, b-sides και remixes, με τίτλο "Deep Gems".
Η μουσική τους έχει χρησιμοποιηθεί σε runway show της Chloe αλλά και σε fashion shows υψηλής ραπτικής Karl Lagerfeld Άνοιξη/Καλοκαίρι '08 και Φθινόπωρο/Χειμώνας 08/'09. H παραγωγή της μουσικής τους γίνεται μόνο με αναλογικό εξοπλισμό χωρίς χρήση υπολογιστών. Έχουν διασκευάσει -μεταξύ άλλων- κομμάτια Kraftwerk, Rolling Stones, και Queen.
Άκου Αυτό: αν νόμιζες ότι η disco είναι φλώρικη. Εδώ το Digital Versicolor και το Candy Castle. Bonus track: το αφιέρωμα του Art pack. Άκου και το Life After Sundown, τώρα που είναι πάλι τα βαμπίρια στη μόδα.


suggestion by @trianta

No comments:

Post a Comment