14/01/2015

Kiasmos

Ποιος: Οι Kiasmos (Facebook) είναι το πρότζεκτ του Ισλανδού Ólafur Arnalds και του Janus Rasmussen από τα Faroe Islands.
Genre: electronica / minimal techno / experimental
Trivia: [Ξεκινάω το 2015 με κάτι περσινό α) γιατί είναι ό,τι καλύτερο ανακάλυψα το Δεκέμβρη στη Blogovision και β) γιατί μου είναι αδύνατον -για ψυχαναγκαστικούς λόγους- να μην βάλω αυτόν τον αστερίσκο στο 2014.] O Ólafur Arnalds (ίσως γνωρίζετε το όνομα από τα περσινά βραβεία BAFTA και το soundtrack της βρετανικής τηλεοπτικής σειράς  "Broadchurch") ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική ως drummer σε... hardcore metal μπάντες. Τον Rasmussen τον γνώρισε πριν από μερικά χρόνια, δουλεύοντας μαζί του ως ηχολήπτης. Κόλλησαν αμέσως και σύντομα άρχισαν να πειραματίζονται μουσικά συνδυάζοντας συμβατικά όργανα (κρουστά, έγχορδα, πιάνο) με ηλεκτρονικά στοιχεία. Το "Kiasmos" είναι το debut album του διδύμου, ενώ πριν από 2 χρόνια είχε κυκλοφορήσει και ένα EP με τίτλο "Thrown", που κατ'εμέ είναι και το κορυφαίο κομμάτι -aka το κομμάτι "πωωω"- του δίσκου.
Άκου Αυτό: Κουλουριασμένος στο τέρμα δεξιά κάθισμα μιας γαλαρίας λεωφορείου που τρέχει, νύχτα, στη μέση του πουθενά, κοιτάζοντας από το παράθυρο, μακριά στον ορίζοντα, τις αστραπές να χορεύουν στο πηχτό σκοτάδι.

Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band! 

No comments:

Post a Comment