26/12/2012

Sound of 2012

Άκου Αυτό και καλές γιορτές.

Εδώ και 4 χρόνια, κάθε Δεκέμβρη κάνω μια μικρή "δημοσκόπηση" να δω ποια τραγούδια σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει - και μες στα Χριστούγεννα ανεβάζω μια playlist. Συνήθως το mix που προκύπτει είναι καμιά τριανταριά κομμάτια, πιο πολύ τα δικά μου κολλήματα και ό,τι άλλο έμαθα από εσάς και τις λίστες που μου στείλατε. Φέτος ήσασταν πολλοί :) και πάρα πολύ με δυσκολέψατε -στείλατε ένα σωρό τραγούδια που δεν ήξερα (και είχατε και εντελώς διαφορετικά γούστα μεταξύ σας) -έβαζα, έβγαζα, ξαναέβαζα, ξαναέβγαζα, τελικά δεν μου έκανε καρδιά να κόψω κανένα κομμάτι.

Οπότε η φάση φέτος έχει ως εξής.
Παρακάτω θα βρείτε την καθιερωμένη easy-listening Άκου Αυτό playlist με το Sound of 2012 (περίπου 50 tracks).
Αλλά στο Spotify -που είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη της ανθρωπότητας (μετά το γιουβέτσι, πάντα)- θα βρείτε όλα τα τραγούδια (πάνω από 150 συνολικά) σε μια playlist διάρκειας 12 ωρών και βάλε. Τα έχω σε μια "λογική" σειρά. εσείς όμως μπορείτε να τα κάνετε shuffle, ή να τα ταξινομήσετε ανά καλλιτέχνη και ανά κομμάτι -να κάνετε το κέφι σας τέλος πάντων (#kefi). Αν δεν έχετε spotify, επειδή δεν έχει κάνει launch στην Ελλάδα, εδώ θα βρείτε οδηγίες για το πώς να αποκτήσετε premium account (λίγο κομπίνα βέβαια -αλλά έννοια σας, θα μείνει μεταξύ μας), κι εδώ (kudos to @apas) ένα how-to για την free, ad-supported version.
Αυτά.
Δεν θέλω να κάνω ανασκόπηση πάλι, τα είπα όλα.  
Θέλω να κάνω μια αφιέρωση όμως.

Στον Κωνσταντίνο -που επέζησε. Αυτά είναι μερικά από τα τραγούδια που έχασες... όσο έλειπες.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους: @babedoc, @dark_tyler, demetrios_b, @dimitrisdx, evou, @fiznas, @fotobill, giannis rizos, @katrinpi, @kbougas, Komis Komis, Makis kd, @meta_capsule, Muddy Pete, Niki Karayanni, @pantelisk, @Rebelli0n, Savvas KmZ, @SerpentinePadd, @submac_D, @sugarenia, @tsimenis και όλους τους άλλους που έστειλαν λίστες για το sound of 2012.

Now... please RT. :)

Bonus track, το καλύτερο remix του 2012 (και δεν σηκώνω κουβέντα):
Sound Of 2011
Sound Of 2010
Sound Of 2009

Like Άκου Αυτό  ♫ on Facebook 

Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band!

4 comments:

  1. Γεια σας! Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για το ενδιαφέρον blog σας! Έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά! Πρόσφατα ανακάλυψα ένα πολύ ωραίο μαγαζί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας μιας και το blog σας ασχολείται με τη μουσική. Το μαγαζί λέγεται “Blue Barrel”, είναι ένα νέο μουσικό στέκι στο κέντρο της πόλης (Παλαιών Πατρών Γερμανού 21,κέντρο) και σχεδόν καθημερινά φιλοξενεί live βραδιές με καταξιωμένους καλλιτέχνες από τον χώρο της Rock, Jazz, Blues καθώς και της Funk και Soul μουσικής! Τα βράδια της Τρίτης το μαγαζί έχει Jazz live με το σχήμα “Freedom Trio”, τα βράδια της Τετάρτης φιλοξενεί τον διάσημο τζαζίστα Oleg Chaly και το σχήμα “Oleg Chaly & Friends”, την Πέμπτη εμφανίζονται οι “BLUES WIRE” που αποτελούν μια από τις πιο καταξιωμένες και δημοφιλείς blues μπάντες της Ευρώπης και την Παρασκευή συνήθως έχει unplugged live με τον διάσημο ροκά Γιώργο Γάκη! Κάποια Σάββατα το “Blue Barrel” διοργανώνει και “Rock ‘n’ Roll” party με τους “The Shockin’s”! Πιστεύω ότι το μαγαζί αυτό αποτελεί μια πολύ καλή προσπάθεια και μια ιδιαίτερη πρόταση διασκέδασης η οποία θα ενδιαφέρει τους φίλους της καλής μουσικής!

    ReplyDelete
  2. καλή χρονιά.πολύ ωραίο το playlist.το λιώσαμε ψες το βράδυ.κι ένα ευχαριστώ για το spotify tip.αυτό κι αν θα λιώσει.
    υ.γ. άσχετο αλλά μοιραζόμαστε και την ίδια άποψη για το γιουβέτσι...πρέπει να είσαι σοφός άνθρωπος.

    ReplyDelete
  3. καλή χρονιά! πολύ χαίρομαι :)
    όσο για το γιουβέτσι, τι να λέμε, genius.

    Υ.Γ.: https://twitter.com/AkouAuto/status/276134379133222912

    ReplyDelete
  4. (εντάξει,πρέπει να είσαι σοφός άνθρωπος.χωρίς το πρέπει.)
    ... τι να πω τώρα, έβλεπα κόσμο να πηγαινοέρχεται στο blog μου αλλά επειδή δεν έχω twitter νόμιζα ότι κάποιος θα με βρίζει.
    ειλικρινά ευχαριστώ έστω και αναδρομικά.

    ReplyDelete