31/05/2010

Sleigh Bells


Ποιός: Οι Sleigh Bells είναι ένα πειραματικό μουσικό δίδυμο από το Brooklyn της Νέας Υόρκης.
Genre: electronic, lo-fi, experimental, female vocalists, hip-hop
Trivia: Οι Sleigh Bells είναι Derek Miller και η Alexis Krauss. Γνωρίστηκαν το 2008 εντελώς "κινηματογραφικά": Εκείνος σερβιτόρος σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης, εκείνη δασκάλα δημοτικού. Εκείνη πήγε εκεί για φαγητό, άρχισαν στο άσχετο να μιλούν για μουσική και μία βδομάδα αργότερα βρέθηκαν να ηχογραφούν μαζί. Προέρχονται από τελείως διαφορετικά μουσικά backgrounds, ο Derek έπαιζε σε ένα hardcore band ονόματι Poison the Well για 6 χρόνια, ενώ εκείνη στην εφηβεία της ήταν σε ένα pop συγκρότημα.
Το πρώτο τους EP έχει τίτλο 2HELLWU, ενώ demos από κομμάτια τους έκαναν το γύρο του Internet στις αρχές του χρόνου και δημιούργησαν μεγάλο buzz σε blogs και music sites. Την άνοιξη του 2010, υπέγραψαν με τη δισκογραφική της M.I.A. N.E.E.T. Το πρώτο τους album, "Treats", κυκλοφόρησε αυτό το μήνα και βρέθηκε iTunes Top Ten albums -και στο Best New Music του Pitchfork- μέσα σε λίγες μόνο μέρες.
Άκου Αυτό: και βάλε το πρώτο στο summer 2010 CD που θα γράψεις για το αυτοκίνητο. Δες οπωσδήποτε και την live performance. Εγώ πάντως τέτοια δασκάλα στο δημοτικό δεν είχα.

2 comments: