20/05/2010

Angus & Julia Stone


Ποιός: Οι Angus & Julia Stone (MySpace) είναι δύο αδέρφια από το Sydney της Αυσταλίας
Genre: "simple but blindingly effective acoustic compositions, warm boy-girl harmonies and delicate, less-is-more arrangements. Resistance is surely futile."
Trivia: Η πρώτη τους live εμφάνιση ήταν στο ξενοδοχείο Coogee Bay στο Sydney το 2005 με την Julia στα back vocals. Ξεκίνησαν την κοινή τους μουσική καριέρα το 2006. Το debut EP τους "Chocolates and Cigarettes" κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2006. Στα καπάκια έφυγαν για Αγγλία όπου τους κάλεσε στο στούντιό του ο Chris Potter (The Verve/Richard Ashcroft) για ηχογράφηση. Ο Fran Healy των Travis που είχε ακούσει επίσης το EP τους κάλεσε επίσης σπίτι του για ηχογράφηση. Αποτέλεσμα; Ένα δεύτερο EP, το "Heart Full of Wine", ενώ η Julia βρέθηκε να κάνει backing vocals για το Battleships στο album των Travis "The Boy with No Name".
Το debut album των αδερφών Stones "A Book Like This" κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2007. Η περιοδεία τους στην Αυστραλία έγινε sold out, το διπλό EP έφτασε το No. 12 του iTunes UK και το single τους Private Lawns ήταν το single της εβδομάδας στο BBC Radio 2.
Το νέο τους album "Down the Way" κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2010. Τα αδέρφια πέρασαν 6 μήνες χωριστά (ο Angus ήταν στην Αυστραλία, ενώ η Julia στη Νέα Υόρκη): ο δίσκος ηχογραφήθηκε ανάμεσα σε Αγγλία, Νέα Υόρκη και Αυστραλία και είναι υπέροχος, υπέροχος, λυώνω.
Άκου Αυτό: αν θέλεις να νιώσεις ξανά σαν ερωτοχτυπημένος, παραζαλισμένος έφηβος. Draw your swords.

4 comments:

  1. ton neo disko den ton exw akousei akomh..to ''A book like this'' mou arese arketa..aplws den antexw ta fwnhtika ths Julia..pou ta theorw akrws enoxlhtika. Tragoudia opws to ''Just a boy'' pou den summetexei ta vriskw ontws omorfa..

    ReplyDelete
  2. Angus & Julia Stone - Wikipedia
    Διάβασε αυτό!

    Κώστας

    ReplyDelete