15/05/2010

Holy Fuck

Ποιός: Οι Holy Fuck (MySpace) είναι ένα σχήμα electronica από το Toronto του Καναδά.
Genre: experimental, electronic, post-rock, instrumental, canadian
Trivia: Οι Holy Fuck ήταν μέρος της Dependent Music, μίας καλλιτεχνικής κολλεκτίβας που ξεκίνησε στο Yarmouth, το 2004. Η μπάντα χρησιμοποιεί διάφορα "κουλά" βοηθήματα για να παράγει "ηλεκτρονικό" ήχο και αρνείται να χρησιμοποιήσει laptops και προηχογραφημένα tracks. Σύμφωνα με το Pitchfork αποτελούν μία εναλλακτική βερσιόν ηλεκτρονικής σύνθεσης που δε χρησιμοποιεί looping, splicing, programming και ανάλογες τεχνικές. Από το 2004 που σχηματίστηκαν έχουν εμφανιστεί σε αμέτρητα μουσικά φεστιβάλ (όπως Coachella, Lollapalooza, SXSW, Glastonbury κλπ). Το debut album τους, "Holy Fuck" συμπεριλήθηκε από το Montreal Mirror στη λίστα με τα top ten albums του 2005. Το δεύτερο album τους, "LP", προτάθηκε στην κατηγορία Alternative Album of the Year στα Juno Awards του 2008.
Μεταξύ άλλων έχουν κάνει ένα remix του Nude των Radiohead και έχουν περιοδεύσει με τη M.I.A. Η λέξη 'fuck' στο όνομά τους τούς έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα κατά καιρούς αλλά όπως δηλώνουν και οι ίδιοι "πολλή δημοσιότητα".
Άκου Αυτό: αν σου αρέσουν οι Phoenix. Άκου το Stay Lit από το τρίτο album τους "Latin" που κυκλοφόρησε μόλις στις 11 Μαΐου. Το Stay Lit είναι το πρώτο κομμάτι όπου χρησιμοποιούν ηλεκτρική κιθάρα, για πιο ηλεκτρονικό feel, τσέκαρε το Jungles.

1 comment:

  1. psifizo kai positive ghost....apo to bonus disc....cheers evi...

    ReplyDelete