08/05/2010

Birds of Tokyo

suggestion by VeeCee
Ποιός: Οι Birds of Τokyo (MySpace) είναι μια indie band από το Perth της Αυστραλίας.
Genre: alternative rock, post grunge, "soaring vocal melodies, catchy rock based guitar hooks, and a driving rhythm section".
Trivia: Σχηματίστηκαν στο Perth το 2004. Το 2005 κυκλοφόρησαν δύο EPs. Το single Stay προτάθηκε στα τοπικά βραβεία WAMi στην κατηγορία Rock Song Of the Year. To debut album τους, "Day One" κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2007 και τους χάρισε μία θέση στη λίστα του Rolling Stone με τους 'Artists to Watch'. Στα AIR Awards (Australian Independent Record Association) του 2007 κέρδισαν τα βραβεία 'Best Performing Independent Album' και 'Most Outstanding New Independent Artist'.
Ηχογράφησαν το δεύτερο album τους "Universes" στην Αυστραλία αλλά ολοκλήρωσαν την παραγωγή του Los Angeles, με τη βοήθεια του Tim Palmer (Pearl Jam). Ο δίσκος έγινε χρυσός στην Αυστραλία τον Γεννάρη του 2009. Στο τέλος της ίδιας χρονιάς ολοκλήρωσαν περιοδεία με τίτλο 'Broken Strings': όλες τους οι εμφανίσεις συνοδεύονταν από ένα κουαρτέτο εγχόρδων και πιάνο. Αρχές του 2010 η περιοδεία κυκλοφόρησε σε CD και DVD.
Άκου Αυτό: αν σου αρέσουν οι Silverchair, οι Nada Surf και οι Pearl Jam. Εδώ το Silhouettic και το Armour for liars από το Broken Strings Tour. Για τις αυθεντικές εκτελέσεις, πέρνα μια βόλτα από το MySpace τους για ένα μισάωρο... rocktrip. "To call it a journey might be a bit wanky, but to call it anything else might be inaccurate."




suggestion by VeeCee

2 comments:

  1. Birds of Tokyo - Wikipedia
    Διάβασε αυτό!

    Κώστας

    ReplyDelete
  2. ότι τι; έπρεπε να ξέρω απέξω τις βιογραφίες κάθε μπάντας και να μην μπαίνω wikipedia; :P

    μα να σου πω, πώς έβαλες link μέσα στο comment εγώ νόμιζα ότι δε γίνεται, έλα ρε!

    ReplyDelete