02/04/2023

MOb

Ποιος: Οι MOb (Facebook | Instagram) είναι ένα experimental jazz trio από την Κω.

Genre: «η μουσική των MOb περιγράφεται ως σταυροδρόμι μεταξύ της electronic melodious jazz, kraut, filmic και exploratory post punk. Κάλλιστα θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε dark jazz» σε μια playlist θα έδενε τέλεια με Public Service Broadcasting (2), The Comet is Coming

Trivia: Εσύ μπορεί να μην τους ξέρεις, αλλά τους ξέρουν ο Gilles Peterson και η Mary Anne Hobbs του BBC Radio 6 που έχουν παίξει κομμάτι τους στις εκπομπές τους και o James Lavelle των UNKLE που τους έβαλε στην Spotify λίστα του. Τα ονόματά τους είναι Μάριος Βαληνάκης (σαξόφωνο & live electronics), Αλέξανδρος Δελής (μπάσο, κιθάρα & effects) και Παναγιώτης Κωστόπουλος (τύμπανα). Το πρώτο τους άλμπουμ λέγεται "MOb1", κυκλοφόρησε μόλις την τελευταία ημέρα του Μάρτη (και σε βινύλιο από τη Veego Records για τους συλλέκτες) και είναι ένα (απαιτητικό, προειδοποιώ) trip 35 λεπτών, το οποίο ξεκινά με spoken word (από τον MC Yinka), σε ξεγελά ως post-punk, μεταλάσσεται σε jazz μπασταρδεμένη με post rock, αυτοσχεδιασμούς στο σαξόφωνο, experimental και ambient electro, είναι απρόβλεπτο, είναι πρωτότυπο, είναι καθηλωτικό, είναι πειραματικό και θέλω να το δω να παίζεται ζωντανά, χθες. Στα podcasts του Avopolis ακούτε το ηχητικό της πρώτης τους συνέντευξης και εδώ το ενθουσιώδες παραλήρημα που έγραψε ο Δ. Λιλής την εβδομάδα που τους ανακάλυψε.

Άκου Αυτό: Ξύπνησα αυτό το blog από τον λήθαργο γιατί δεν άντεχα να μην γράψω για τους MOb. Key tracks "VAG", "Otto", "5055".

Like Άκου Αυτό  ♫ on Facebook

No comments:

Post a Comment