05/01/2016

U.S. Girls

Ποιος: U.S. Girls (Facebook | Bandcamp) είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Meghan Remy από το Illinois, με έδρα το Toronto.
Genre: ποπ για... ενήλικες "dub-pop that brings to mind the sobbing vocals of Ronnie Spector" "she's the fast-rising exponent of luscious lo-fi DIY pop - expect Grimes/Tune-Yards/St Vincent" [via]
Trivia: Μετακόμισε στον Καναδά όταν γνώρισε (και παντρεύτηκε) τον επίσης μουσικό Slim Twig (κατά κόσμον Max Turnbull). Χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο U.S. Girls εδώ και χρόνια, αλλά όλες τις οι κυκλοφορίες ήταν μέσω μικρών labels που δεν κατάφεραν να τη βοηθήσουν να διαδώσει τη μουσική της στο ευρύ κοινό. Το πρώτο της άλμπουμ με ην 4AD, "Half Free" (στο οποίο υποδύεται διάφορους χαρακτήρες, εμπνευσμένους μεταξύ άλλων από τον John Cassavetes και τον Bruce Springsteen) κυκλοφόρησε το 2015 και κατέληξε σε δεκάδες λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς. Παρόλο που θεωρεί το σχήμα solo project, αποκαλεί τον εαυτό της head curator και executive producer των U.S. Girls και αναγνωρίζει πως το τελικό αποτέλεσμα είναι καθαρά ομαδική δουλειά. Σκηνοθετεί η ίδια τα video clips της, δηλώνει φεμινίστρια, έχει γράψει τραγούδι για τον κύκλο περιόδου των γυναικών, με τίτλο "28 Days", απεχθάνεται τις πλαστικές επεμβάσεις και την πλαστική ομορφιά που επιβάλει η showbiz και αν θέλετε να διαβάσετε την άποψή της για την Miley Cyrus ή την Beyonce,  διαβάστε μια συνέντευξή της εδώ.
Άκου Αυτό: Ξεκινάω το 2016 με χρωστούμενα από την προηγούμενη χρονιά γιατί α) αυτό έκανα και πέρσι και β) είμαι ψυχαναγκαστική. Ίσως έχετε ήδη ακούσει στο ραδιόφωνο το "Window Shades" -σε συνδυασμό με το video clip του, είναι ένα μικρό έργο τέχνης.

I won't think about you, every time I hear that tune.

Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band! 

No comments:

Post a Comment