25/10/2014

FKA Twigs

Ποιος: H FKA Twigs (Facebook | YouTube) είναι η 26χρονη Tahliah Barnett από το Gloucestershire.
Genre: Trip hop / experimental / PBR&B / electronica με "αιθέρια" φωνητικά.
Trivia: Έχει ρίζες στην Τζαμάικα, την Αγγλία και την Ισπανία. Δεν γνώρισε τον πατέρα της παρά μόνο αφού ενηλικιώθηκε. Στα 17 της μετακόμισε στο Λονδίνο για να γίνει χορεύτρια. Έχει εμφανιστεί σε video clips της Kylie Minogue, του Ed Sheeran, του Taio Cruz και της Jessie J. Με τη μουσική επισήμως άρχισε να ασχολείται το 2012. Το ψευδώνυμό της το πήρε -λέει- από το "κρακ" που κάνουν οι σύνδεσμοι των άκρων της. Το FKA (δηλαδή Formerly Known As) χρειάστηκε να το προσθέσει στην πορεία όταν μία άλλη καλλιτέχνις με το ίδιο όνομα έκανε παράπονα (βέβαια πλέον θα μπορούσε να λέγεται και FKA FKA Twigs and currently known as Robert Pattinson's girlfriend -χοχοχο). Στα τέλη της χρονιάς εκείνης κυκλοφόρησε το debut EP της στο Bandcamp και στο YouTube. Μερικά videos και ένα άρθρο στην Guardian αργότερα, όλοι άρχισαν να αναφέρονται σε εκείνη ως το "next big thing". Προτάθηκε για το BBC Sound of 2014 και ήταν ένα από τα ονόματα στη λίστα του Spotify για το 2014, καθώς και σε εκείνη του Billboard με τους 14 Artists to Watch in 2014. Ο μουσικός τύπος τη λατρεύει -το ίδιο και ο R-Pattz. To debut album της "LP1" κυκλοφόρησε στις αρχές Αυγούστου και, κατά πάσα πιθανότητα, θα κερδίσει φέτος το Mercury Prize. Θα τη δείτε και στην καινούργια διαφήμιση του Google Glass. Εδώ και ένα πρόσφατο, ενδιαφέρον opinion piece από το Drowned in Sound.
Άκου Αυτό: Εμένα το... PBR&B (brand new information) δεν με πιάνει π ο υ θ ε ν ά (και το πολύ το straightforward - ΄βλέπε"my thighs are apart for when you're ready to breathe in"- δεν το βρίσκω σέξι, εγκεφαλικός τύπος, αφού) αλλά περί ορέξεως ...τα γνωστά.

Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band! 

1 comment:

  1. Diese Uhr ist in Bezug auf Design und Funktion sehr elegant.billiger rolex Uhren Die Qualität ist relativ perfekt. Ich kaufe zum ersten Mal eine Replik-Uhr. Diese Uhr ist erstaunlich und hat mich überrascht.besten rolex cellini Uhren kaufen Fünf-Sterne-Lob

    ReplyDelete