15/04/2013

Charli XCX

suggestion by @dark_tyler 
Ποιος: H Charli XCX (Facebook | SoundCloud | YouTube) είναι η 20χρονη Charlotte Aitchison από το Hertfordshire της Αγγλίας.
Genre: synthpop, dark wave, new wave, indietronica (λέει η Wikipedia)- κάτι ανάμεσα σε Marina & The Diamonds και Grimes.
Trivia: Γεννήθηκε το 1992. (χίλια εννιακόσια ενενήντα δύο). Η πρώτη φορά που "έστησε μια μπάντα" ήταν στα... 8 της, σε μια παιδική χαρά, κάπου στο Essex. Στα 16 της ξεκίνησε να ηχογραφεί το debut album της, με χρηματοδότηση από τους γονείς της. Εκείνος ο δίσκος δεν κυκλοφόρησε ποτέ επισήμως -η Charlie μοίρασε όμως μερικά αντίτυπα στις συμμαθήτριές της στο σχολείο κι έκανε το κομμάτι της. Τα πρώτα official singles της "Emelline"/"Art Bitch" και "!Franchesckaar!" κυκλοφόρησαν το 2008. Ήθελε το ψευδώνυμό της να είναι "Xrated Cunt Xrated", αλλά (guess what) η δισκογραφική της άσκησε βέτο. Το 2011, συνεργάστηκε με τον Alex Metric στο "End of the World" και με τον Starkey στο "Lost in Space". Την ίδια χρονιά έβγαλε τα "Stay Away" και "Nuclear Seasons", τα οποία ανακηρύχθηκαν best new music από το Pitchfork -no wonder που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί αποκλειστικό streaming του debut album της "True Romance" (που κυκλοφορεί επισήμως σήμερα). Ετοιμάζει περιοδείες με την Marina & The Diamonds και την Ellie Goulding. Πέρα από το ότι στηρίζουμε φουλ την πιτσιρικαρία, την πάμε κι επειδή συμμετείχε στο "I Love It" των Icona Pop -άσε που της αρέσουν και οι mixtapes (1 | 2 | 3).
Άκου Αυτό: στο Facebook δηλώνει "♥ SINGER ♥ RAVER ♥ FREAK OUT DANCER ♥ NUCLEAR LOVER". aw.


Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band! 

No comments:

Post a Comment