12/02/2013

Unknown Mortal Orchestra

Ποιος: Unknown Mortal Orchestra (Facebook) είναι μια τριμελής μπάντα από το Oregon του Portland και το Auckland της Νέας Ζηλανδίας.
Genre: psych rock / hard funk
Trivia: H αρχή έγινε όταν ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Ruban Nielson ανέβασε, την άνοιξη του 2010, στη σελίδα του στο Bandcamp το τραγούδι "Ffunny Ffrends", χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του ή οποιαδήποτα άλλη πληροφορία σχετικά με το τραγούδι. Όταν οι bloggers πήραν χαμπάρι το track και άρχισαν να ψάχνουν απεγνωσμένα το δημιουργό του, εκείνος σκέφτηκε το όνομα Unknown Mortal Orchestra. Το debut album τους κυκλοφόρησε στις 21 Ιουνίου του 2011 από την Fat Possum. Την επόμενη χρονιά η μπάντα κέρδισε το βραβείο Taite (κάτι σαν το Mercury Prize της Νέας Ζηλανδίας) και ο Ruban Nielson αναδείχθηκε Best Male Artist στα 47ά New Zealand Music Awards. Το δεύτερο album τους, "II", κυκλοφόρησε στις 2 Φεβρουαρίου από την Jagjaguwar (τη δισκογραφική που βρίσκεται και πίσω από τους Foxygen). Έχουν περιοδεύσει με τους Grizzly Bear, ενώ φέτος ετοιμάζουν μεγάλο tour σε Αμερική και Ευρώπη.
Άκου Αυτό: η αλήθεια είναι ότι έχω μπουχτίσει ψυχεδέλεια και falsetto - στην πραγματικότητα αυτό που μου τράβηξε την προσοχή ήταν αυτή η disturbing φωτογραφία στο εξώφυλλο του "Swim and Sleep (Like a Shark)" η οποία απεικονίζει ένα μωρό που... το έχουν πλακώσει στο ξύλο.
  
Like Άκου Αυτό  ♫ on Facebook 

Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band!

No comments:

Post a Comment