15/11/2012

Yuna

Ποιος: Η Yuna (Facebook | YouTube | SoundCloud) είναι μία 26χρονη μουσικός από τη Μαλαισία. 
Genre: acoustic, pop/folk- η φωνή της θυμίζει Feist και Zero 7. Η ίδια περιγράφει τον ήχο της ως "a cross between Mary Poppins and Coldplay." 
Trivia: Έχει πτυχίο Νομικής. Το πραγματικό της όνομα είναι Yunalis Zarai. Έμαθε κιθάρα, άρχισε να γράφει δικά της τραγούδια όταν ήταν 14 και έδωσε την πρώτη της συναυλία στα 19. Στη Μαλαισία έγινε γρήγορα "φίρμα" και το πρώτο της EP έγινε ανάρπαστο. Η Αμερικανική ανεξάρτητη δισκογραφική Indie-Pop την ανακάλυψε και ενθουσιάστηκε μαζί της τόσο πολύ που πήγε μέχρι τη Μαλαισία να την πείσει να υπογράψει μαζί τους. Πλέον έχει συμβόλαιο με την FADER, με την οποία κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2011 το πρώτο της US EP, "Decorate" και στη συνέχεια το πρώτο της album "Yuna". Παράλληλα με τη μουσική, ασχολείται και με τη μόδα, καθώς είναι συνιδιοκτήτρια της μπουτίκ "IAMJETFUELshop", στο Subang Jaya, του Selangor (δεν έχω ι δ έ α, ας δούμε τι λέει η Wikipedia). Πίσω από την παραγωγή του single "Live Your Life" (2012) βρίσκεται ο Pharell Williams. Το debut album της "Luna" (YouTube stream in full) κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και βρέθηκε απευθείας στο Νο23 του Pop chart και στο Νο86 του Top 100 Albums του iTunes. Ήδη έχει κλείσει για το Lollapalooza του 2012, ενώ στα τέλη Μαΐου ξεκινά περιοδεία στην Αμερική. Υ.Γ.: Την βρίσκω πανέμορφη. 
Άκου Αυτό: γιατί βαρέθηκες τους πειραματισμούς και θέλεις -έτσι, για αλλαγή- μια (πολύ) όμορφη μελωδία και μια (πολύ) γλυκιά φωνή να παίζει στο background. Γιατί, με βεβαιότητα, σύντομα θα ακούσεις τους στίχους "Being in love with you seems like a really bad idea" ("Bad Idea"), "I guess I wouldn't mind to fall in love a little bit - ouch! I think I fell a little more" ("Tourist") και "I don't like planes but I love to fly" ("Planes") στο νέο επεισόδιο μιας teen σειράς ή στην επόμενη ταινία... του Παπακαλιάτη.

 Like Άκου Αυτό  ♫ on Facebook 

Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band!

No comments:

Post a Comment