28/11/2012

Sound of 2012

Παρατηρώ το αρχείο του Άκου Αυτό. 2009: 305 posts. 201084 posts, 2011: 19 posts. Διαπιστώνω πως ο αριθμός των posts είναι αντιστρόφως ανάλογος με το πόσο "settled" ήμουν στη ζωή μου. Το '09 παραλίγο να τα τινάξω όλα στον αέρα - επαγγελματικά, προσωπικά, μπουρλότο σε όλα, δε με νοιάζει τίποτα - είμαι η "Άκου Αυτό" (1 Year of Blogging - Άκου Αυτό: a long story). Το '10 προσπάθησα να κρατήσω την επαφή με τα μουσικά, αλλά στo γραφείο ακούγαμε... Vegas και Σάκη και δεν μου βγήκε. Το '11 είχα τη δουλειά μου, το σπίτι μου, τη σχέση μου, το αυτοκίνητό μου, έβαζα τικ σε things to do before you're 30, σχεδόν εγκατέλειψα το blog. Και το '12; 76 posts. Μαντέψτε τι σημαίνει αυτό.

Όποτε νιώθω μπερδεμένη, music is my therapy. Άκουσα πάρα πολλά albums μες στη χρονιά, άρχισα να γράφω για το Jumping Fish, γνώρισα κόσμο, ακολούθησα νέα άτομα στο Twitter, εκτέθηκα σε άγνωστα σε μένα ακούσματα. Έψαξα, διάβασα, ανακάλυψα κι ήρθα εδώ και τα μοιράστηκα. Και πριν το καταλάβω, η χρονιά έφτασε στο τέλος της.

H αγαπημένη μου περίοδος εξακολουθεί να είναι εκείνη που φτιάχνουμε μαζί την mixtape με τον ήχο της χρονιάς. To 2009 η λίστα είχε 13 τραγούδια. Το 2010, επίσης. Το 2011, 35 (!). Φέτος; Θα βοηθήσετε; Να φτιάξουμε -όχι μια λίστα- αλλά μια playlist με τα καλύτερα τραγούδια του 2012 να την έχουμε να παίζει τα Χριστούγεννα, να θυμόμαστε τι ζήσαμε (ή τι τραβήξαμε) φέτος.
 
Στείλτε τις επιλογές σας στο akouauto@gmail.com μέχρι τις 15/12.

ΥΓ1: Αυστηρούς κανόνες δεν έχουμε, δεν έχει σημασία αν ακούσατε κάτι στο ραδιόφωνο ή στο youtube, αν κυκλοφόρησε σε single ή όχι, αλλά ΟΚ, ψάχνουμε τον ήχο του '12, οπότε, ναι, ΟΚ μη μας στείλετε προπέρσινα.

ΥΓ2: Μέχρι 10 tracks, please, ο καθένας όχι παραπάνω, ε. :)

ΥΓ3: Για τα καλύτερα albums της χρονιάς, τα ξέρετε, Blogovision. Φέτος παίρνω μέρος κι εγώ [δαγκώνει νύχια]

Like Άκου Αυτό  ♫ on Facebook 

Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band!

No comments:

Post a Comment