15/04/2010

Editors (live review)


Πότε: Τετάρτη 14 Απριλίου 2010, Fuzz Club
Τους Editors δεν τους είχα ξαναδεί, πέρυσι στο Ejekt έλειπα διακοπές αλλά μου είχαν πει όλοι τα χειρότερα και χθες ήμουνα λιγάκι προκατειλημμένη. Ευτυχώς με διέψευσαν.
Έφτασα στο Fuzz, στις 21:40 για τρεις λόγους. α) είχα weekly meeting μέχρι τις 8μμ και έπρεπε να φτάσω από την Παλλήνη στον Κεραμεικό με συγκοινωνία. β) δεν είχε ταξί. %^%#^&%^%#@@ γ) το Fuzz είναι Πειραιώς & Χαμοστέρνας. Βρες εσύ parking πριν τις 21:30.
Οι Editors ξεκίνησαν στις 21:30 ακριβώς. Κι έτσι έχασα το In This Light And On This Evening που είναι ανατριχιαστική κομματάρα και ήθελα να την ακούσω live, γαμώτο, γαμώτο. Το Fuzz ήταν φίσκα, δεν έπεφτε καρφίτσα, εγώ που είμαι 1,60 με το ζόρι δεν ήθελα με τίποτα να μείνω κάτω στην αρένα με τους ψηλούς και ανεβήκαμε (με τους Γιώργους) στον εξώστη. Εκεί τους εγκατέλειψα αμέσως (ναι, είμαι η καλύτερη φίλη ever) ανέβηκα στο 6o σκαλί, δίπλα στο bar ακριβώς και ήμουνα στο "yeah, πόσο γαμάτη είμαι θα τα δω όλα, όλα". Νομίζω κάποιος με έχει καταραστεί: μπροστά μου (με δύο σκαλιά διαφορά) έσκασε ο πιο ψηλός άνθρωπος του Fuzz. Εγώ ήμουνα και πιο πάνω, και στις μύτες των ποδιών και με το ένα χέρι στο bar για να ανυψώνομαι ακόμα περισσότερο, και πάλι ο τύπος με πέρναγε ένα κεφάλι.
Η συναυλία κύλησε ασύλληπτα γρήγορα. Σαν fast food. Ο ήχος εκεί που ήμουν τουλάχιστον ήταν crystal clear, ο Tom Smith ήταν τσίτα, όπως έπρεπε, ωραία ατμόσφαιρα, ο κόσμος γούσταρε, ήξερε τα κομμάτια απέξω, πέρναγε καλά. Στη μία ώρα ΑΚΡΙΒΩΣ έκαναν ένα τύπου break και επέστρεψε ο Smith στη σκηνή με πιανάκι για το No sound but the wind, το Bricks & Mortar, το Papillon (όπου όπως ήταν αναμενόμενο έγινε της ανωμαλίας) και το Fingers in the factories.
ΑΛΛΑ: Η συναυλία έληξε στις 22:59 ακριβώς, τα φώτα άναψαν, έπεσε αυτόματα μουσική λήξης και "έξω από την πόρτα." OK εντάξει, ήθελες να έρθεις να παίξεις και να φύγεις. Δεν ήθελες να κάνεις "κανονικό" encore ούτε να "τα πεις" λίγο με το κοινό (γλυκούλι το "efharisto", αλλά μιλάμε και αγγλικά, αλήθεια.) Άσε μας τουλάχιστον να σε χειροκροτήσουμε! Μη μας "πετάτε" έτσι έξω και μας χαλάτε όλη την ατμόσφαιρα, κρίμα.
Το χθεσινό live ήταν καλό, πολύ καλό, αλλά μου τη σπάει να σκάω 40 ευρώ και όταν βγαίνω από το venue να αισθάνομαι τόσο έντονα ότι μόλις είδα ένα συγκρότημα "εν ώρα εργασίας". Χθες βράδυ, παρά το hangover από το ξενύχτι της Τρίτης, τη συγκοινωνία, την απεργία ταξί, και την κούραση του straight from work, πέρασα καλά. Δεν μπορώ όμως να πάψω να σκέφτομαι το tweet του @sureitdoes που τους χαρακτήρισε "διεκπεραιωτικούς".
Την φωτό την "έκλεψα" από το mixgrill.gr όπου μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το setlist αλλά και να δείτε videos.

1 comment:

  1. Ωραία ήταν ε; Ήθελα και εγώ να πάω παρ' όλα όσα έχω πει για Fuzz. Θα πήγαινα βέβαια "προετοιμασμένος"...αλλά δεν έκατσε. Κρίμα πάντως ένα τόσο νέο συγκρότημα να το κάνουν με αγγαρεία αυτό που κάνουν.

    ReplyDelete