06/04/2010

Caribou


Ποιός: Ο Caribou (MySpace) είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Daniel Victor Snaith από τον Καναδά.
Genre: "he incorporates electronic psychedelia, krautrock rhythms, and breakbeat drums and creates a swirling, lush, musical panorama."
Trivia: Γεννήθηκε το 1978 στο Ontario, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Toronto και έκανε και διδακτωρικό (αμέ) στο Imperial College του Λονδίνου. Τώρα μένει μόνιμα Λονδίνο. Ξεκίνησε την καριέρα του με το ψευδώνυμο Manitoba, αλλά αναγκάστηκε να το αλλάξει το 2004 επειδή τον απείλησε με μήνυση ο -wait for it- Richard "Handsome Dick" Manitoba, o frontman των The Dictators (wtf). Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι το "Caribou" (=τάρανδος) το επέλεξε ενώ ήταν υπό την επήρρεια LSD. Το album του "Andorra" (2007) κέρδισε το βραβείο Polaris Music Prize 2008. Το νέο του album "Swim" κυκλοφορεί αυτό το μήνα και είναι hot hot hot.
Άκου Αυτό: γιατί το ιδιοφυές Odessa θα γίνει το daily fix σου. Για εμάς έχει σίγουρα από τώρα μία θέση στο Sound of 2010. (ref: Sound of 2009). Υστερόγραφο: θέλω ένα dance remix τώρα.

3 comments:

  1. Εξηγήστε μου *που* έχω ξανακούσει το Odessa. Σπάω το μυαλό μου να βρω με τι αφορμή το πρωτοάκουσα αλλά μπααα.

    Εκπληκτικό κομμάτι. Από Caribou μου αρέσει πολύ και το Pelican Narrows. Ανακάλυψα όμως ότι δεν μπορώ εύκολα να ακούσω ολόκληρο album - με κουράζει.

    Περιμένουμε το Swim με αγωνία βεβαίως βεβαίως.

    ReplyDelete
  2. αναζήτησε το tour cd 2010 που δίνει στις συναυλίες.

    ReplyDelete