18/04/2010

Budam

post by suziQ

Ποιός: Ο Budam (MySpace) είναι ένας απίθανος τύπος από τις νήσους Φαρόες.
Genre: blues, soul, lyrical, experimental "to touch people - especially women - where they usually don't get touched."
Trivia: Γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1979 στις νήσους Φαρόες. Πήρε το όνομά του -λέει- από έναν θείο του, ο οποίος την ώρα που σπάσαν τα νερά της μάνας του, εκείνος σώθηκε από ένα ναυάγιο μεσοπέλαγα χάρη σε μια ψυχορραγούσα φάλαινα, που ξεβράστηκε στην επιφάνεια σαν σωσίβιο νησί (!).
Η μητέρα του ηταν ηθοποιός και ο μπαμπάς του παραμυθάς, και έτσι απο παιδί έμαθε να ζει μες στην πλάνη. Τελικά, έμαθε και αυτός να λέει ιστορίες... που έχουν πάντα όμως μια μικρή δόση αλήθειας. Το πρώτο του άλμπουμ "Stories of Angels, Devils, Lovers and Murderers" κυκλοφόρησε μόλις τον προηγούμενο Οκτώβριο, και κάπου εδώ τέλειώνουν και οι πληροφορίες για το ποιόν του.
Άκου αυτό: γιατί είναι όμορφο, μελωδικό και ρομαντικό μες στην καφρίλα του. Ιδιαιτέρως δε, αν σου αρέσουν τα μπλούζ του Tom Waits ή του Jeff Buckley, ή το balkan gypsy. Ο Budam είναι ένας αλανιάρης ρομαντικός, τυπικό δείγμα επικίνδυνου ερωτύλου συνθέτη.
(Evi's comment:) Άκου το Clap Hands (ό,τι πιο κοντινό σε αρσενική Nina Simone έχω ακούσει) και ένα τραγούδι/παραμύθι -που σίγουρα θα έκανε τον Nick Cave περήφανο- το Baltasar and the angel, να σου σηκωθεί η τρίχα κάγκελο.


post by suziQ

2 comments:

  1. Να ρωτήσω κάτι? μπορώ να βρω το album του Budam στην Ελλάδα?

    Kwstis Vs https://twitter.com/KwstisV

    ReplyDelete
  2. Itunes :)
    grhgora nai, proxeira oxi!

    ReplyDelete