11/03/2010

Smokey Bandits


Ποιός: Οι Smokey Bandits είναι το νέο project του Δημήτρη Νάσσιου (aka Quasamodo) και του Γιώργου Φωτιάδη (aka Basement Freaks) και μόλις κυκλοφόρησαν το "Debut" τους με την Klik Records.

Genre:
roots music, swing, Greek, Balkan, Mediterranean, Mexican, Surf, Western, Brazilian, Afro Latin.

Trivia:
Ξεκίνησαν τους Smokey Bandits τον Οκτώβριο του 2007 στο στούντιο του Quasamodo στην Αθήνα και ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις στη Θεσσαλονίκη το Φεβρουάριο του 2009. Δηλώνουν ότι ο ήχος τους είναι εμπνευσμένος από cult soundtracks ταινιών του Quentin Tarantino, του Guy Ritchie, του Danny Boyle και του Pedro Almodovar. Σκοπός της μουσικής τους είναι να "εκσυγχρονίσουν τα χθες σε κάτι που οι νεότερες γεννεές μπορούν να εκτιμήσουν σήμερα." Στις ηχογραφήσεις τους χρησιμοποιούν samples από παλιούς δίσκους Swing Jazz και παραδοσιακής μουσικής και προσθέτουν τη δική τους πινελιά Nu Jazz, Breaks, Dub, Broken Beat & Swing, Tango, Waltz. Χρησιμοποιούν επίσης ήχους ζώων. Και, είναι απίστευτο: δεν ενοχλούν καθόλου.

Άκου Αυτό:
γιατί είναι ιδιοφυές, νοσταλγικό και somehow... sexy. Μπες τώρα στο MySpace τους, άκου το A son's lament που έψαχνες μανιωδώς από τότε που το άκουσες στον Best και πήγαινε αμέσως να αγοράσεις το νέο δίσκο.

1 comment:

  1. Η μουσικη που παιζουν ειναι φοβερη!
    Πολυ καλη δουλεια και καλη συνεχεια!

    ReplyDelete