24/10/2009

Dead Man's Bones


Ποιός: Οι Dead Man’s Bones (MySpace) είναι ο Αμερικανός ηθοποιός Ryan Gosling (imdb) και ο φίλος του Zach Shields, με την παιδική χορωδία (!) του Silverlake Conservatory.
Genre: θυμίζει "Arcade Fire, Tom Waits και... τους ήρωες του Sesame Street". (Rolling Stone)
Trivia: Ο Ryan και ο Zach συναντήθηκαν το 2005 στο Toronto, γιατί εκείνη την περίοδο έβγαιναν με δύο αδερφές (την ηθοποιό Rachel McAdams και την αδερφή της, Kayleen). Δεν συμπαθούσαν ο ένας τον άλλον μέχρι που άρχισαν να μιλάνε για φαντάσματα και συνειδητοποίησαν ότι ήταν και οι δύο εντελώς πορωμένοι με το θέμα (και οτιδήποτε σχετικό: τέρατα, νεκροταφεία, ζόμπι κλπ). Ο Zach μάλιστα όταν ήταν μικρός φοβόταν τα φαντάσματα τόσο πολύ που τον στείλανε σε ψυχολόγο, ενώ ο Ryan είχε μετακομίσει από το παιδικό του σπίτι γιατί όλη η οικογένεια νόμιζε ότι ήταν στοιχειωμένο. Έτσι ξεκίνησαν να γράφουν ένα θεατρικό με θέμα μία ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο φαντάσματα, αποφάσιαν να ντύσουν την παράσταση με μουσική και έμαθαν να παίζουν διάφορα όργανα (έτσι απλά!).
Μ' αυτά και μ'αυτά γεννήθηκαν οι Dead Man’s Bones και ο πρώτος δίσκος τους "Monster Music", ο οποίος ηχογραφήθηκε βάσει αυστηρών κανόνων (όχι ηλεκτρικές κιθάρες, όχι αναζήτηση του τέλειου αποτελέσματος, να παίζουν οι ίδιοι όλα τα όργανα κλπ) και με τη βοήθεια ήχων: ένα αλουμινόχαρτο, το τρίξιμο της πόρτας, βήματα, ουρλιαχτά, φωνές, κλάματα, κύματα, γαβγίσματα, γρύλλοι κλπ.
Και για το τέλος: υπάρχει βίντεο με τον Gosling και την Aguilera στο Mickey Mouse Club.
Άκου αυτό: cause it's fucking weird. Μπες και στο MySpace τους και θα καταλάβεις τι εννοώ. Εδώ το My Body's a Zombie For You και το In the Room Where You Sleep.




2 comments:

  1. Ότι γυάλιζε το μάτι του Ryan, γυάλιζε! To el orfanato μου θύμισε η χωρωδία. Ωστόσο μ'άρεσε νομίζω, είναι κάτι διαφορετικό...

    ReplyDelete
  2. Θυμιζει λίγο ομαδική ψυχοθεραπεία, ειναι πρωτογενές και όμορφο

    ReplyDelete