11/10/2009

Gentleman Losers


Ποιός: Οι Gentleman Losers (MySpace, Last.fm) είναι δύο αδέρφια από τη Φινλανδία, ο Samu και ο Ville Kuukka (ναι, με 2 ‘u’ και τρία ‘k’)
Genre: Melodic downtempo instrumental folk... όπως οι επίσης Σκαδιναβοί Sigur Ros και Sin Fang Bous, με μικρές δόσεις Cinematic Orchestra και The Album Leaf
Trivia: Το website τους είναι η χαρά του trivia, κι έτσι μάθε ότι: το αγαπημένο χρώμα του Samu (πλήκτρα) είναι το Bistre, το αγαπημένο του σχήμα είναι η... πενταγωνική orthobirotunda (ναι, έτσι λέει), το αγαπημένο του ποτό είναι το κόκκινο κρασί και δεν έχει iPod. Του Ville (κιθάρα) του αρέσουν οι... κουκουβάγιες, ψοφάει για καφέ και sushi, σιχαίνεται το golf και έχει πουλήσει μία vintage Mercedes για να αγοράσει ένα σύστημα ηχογράφησης.
Τα videoclips τους τα γυρίζουν μόνοι τους σε 8mm, πράγμα που τα κάνει "beautifully haunting" (Tom's expression)
Τέλος Gentleman Loser είναι το όνομα ενός bar στην sci-fi τριλογία βιβλίων Sprawl από τη δεκαετία του '80. Δεν έχουμε ιδέα αν το όνομα προέρχεται από εκεί αλλά ο Τομ έφαγε σκάλωμα ότι σίγουρα αυτοί οι δύο αδελφοί από τη Φιλανδία κάθονταν μες στο κρύο και διάβαζαν alternative science-fiction κι έτσι τους ήρθε να γίνουν μπάντα.
Άκου Αυτό: Κυριακή απόγευμα με hangover που δεν έχεις καμία όρεξη να κουνήσεις - και δεν χρειάζεται κιόλας. Ή αν είσαι κάπου και χαζεύεις κάτι εξωπραγματικά όμορφο...





No comments:

Post a Comment