12/10/2009

Bishop Allen

suggestion by penny lane
Ποιός: Οι Bishop Allen είναι ένα indie rock band από το Brooklyn της Νέας Υόρκης.
Genre: indie, easy listening από αυτό το είδος μουσικής που ντύνει άνετα μία κωμική τηλεοπτική σειρά τύπου How I met your mother ή ένα indie film όπως το Juno.
Trivia: Σχηματίστηκαν το 2003. Το όνομά τους προέρχεται από την Bishop Allen Drive στο Cambridge της Μασαχουσέτης, όπου τα δύο βασικά μέλη της μπάντας, ο Justin Rice και ο Christian Rudder, έμεναν την εποχή που ήταν φοιτητές στο... Harvard. Έχουν κυλοφορήσει τρία albums και 12 EPs. Ο τελευταίος τους δίσκος λέγεται "Grrr..." και κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2009. Ο Rice και ο Rudder ήταν DJs στον σταθμό του Harvard WHRB, και είχαν μία δική τους punk/indie εκπομπή με τίτλο Record Hospital. Ξεκίνησαν στήνοντας μία hardcore punk μπάντα που ονόμασαν The Pissed Officers (χαχαχα) μέχρι που μετακόμισαν μαζί στην Virginia και άρχισαν να ηχογραφούν τον πρώτο δίσκο τους ως Bishop Allen με τίτλο "Charm School". Και μετά ξεκίνησε το The EP project. Το 2006, οι Bishop Allen ηχογραφούσαν και κυκλοφορούσαν από ένα EP κάθε μήνα (the January EP, the February EP κτλ).
Συγκάτοικος του Justin και του Christian στο Cambridge ήταν ο σκηνοθέτης Andrew Bujalski, στου οποίου τις ταινίες Funny Ha Ha και Mutual Appreciation έχουν παίξει και οι ίδιοι. Το Click, Click, Click, Click έχει χρησιμοποιηθεί σε διαφήμηση μιας φωτογραφικής μηχανής Sony. Το Middle Management χρησιμοποιήθηκε στο trailer του Nick and Norah's Infinite Playlist. Το History of Excuses από το the March EP χρησιμοποιήθηκε σε ένα επεισόδιο του Scrubs.
Άκου Αυτό: επειδή είναι happy lalala και πρόσεξε τους στίχους γιατί διηγούνται funny stories.


suggestion by penny lane

No comments:

Post a Comment