30/11/2015

#Blogovision: ένας πρόλογος


Το 2015 με μία λέξη: ΟΥΦ.

ΟΥΦ. Φέτος αναλωθήκαμε. Σε εκλογές και δημοψηφίσματα. Σε Ιντερνετικούς καβγάδες και συνεχή αυτοέκθεση, χωρίς αναστολές. Σε σχέσεις χωρίς νόημα και δουλειές χωρίς μέλλον. Σε μισθούς και συζητήσεις κατώτερες του επιπέδου μας. Σε κείμενα, σχόλια και γνώμες που δεν άξιζαν ποτέ της προσοχής μας. Σε οθόνες με την φωτεινότητα ρυθμισμένη στο 100%. Υπερδιέγερση. Ενθουσιασμός. Γέλιο. Απογοήτευση. Θλίψη. Ζήλεια. Θυμός. Οργή. Φρίκη. ...Ανυπόφορη βαρεμάρα. Swipe down. Refresh.

ΟΥΦ. Φέτος καταναλώσαμε πιο λαίμαργα από ποτέ. Δεκάδες σειρές και ταινίες. Μόνοι, σε ζευγάρια, ή με παρέα, παρακολουθήσαμε τις συναρπαστικές ζωές φανταστικών ανθρώπων και σχεδόν αφήσαμε τις δικές μας σε δεύτερη μοίρα, βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες για να μην κάνουμε πια και τόσο συχνά αυτά που μέχρι πρόσφατα μας ευχαριστούσαν.

ΟΥΦ. Φέτος μεγαλώσαμε. Και δεν είμαστε πια όλοι συντονισμένοι στην ίδια φάση. Όσο απομακρύνεσαι από τα 30, τόσο πιο γρήγορα χτυπά ο μετρονόμος. Άλλοι καταφέρνουν να πιάσουν τον ρυθμό κι άλλοι μένουν πίσω. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μισοί να αποκτούν παιδιά και οι υπόλοιποι εμμονές.

ΟΥΦ. Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων για όσα μου έχουν συμβεί και συνεχίζουν να μου συμβαίνουν, αλλά το 2015 ήταν άνοστο και χαίρομαι που τελειώνει.

Και χαίρομαι ιδιαίτερα που η χρονιά τελειώνει για άλλη μια φορά με Blogovision. Δεν ξέρω αν έχει πια καμία αίγλη το να εκφράζεις δημοσίως την άποψή σου για κάτι, και ομολογώ πως βρήκα το 2015 αδιάφορο και μουσικά, ωστόσο δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να απέχω. Η Blogovision είναι το αγαπημένο μου παιχνίδι.

Φέτος μάλιστα, έχω και concept. Το χειρόγραφο. Και μάλιστα από τα 90s.

Αν βρεθήκατε στο Άκου Αυτό ♫ εντελώς τυχαία και δεν έχετε ιδέα τι είναι η Blogovision (και γιατί με ωθεί προς την κ̶α̶τ̶ά̶θ̶λ̶ι̶ψ̶η̶ εξομολόγηση) ρίξτε μια ματιά εδώ

Τις επόμενες 20 μέρες, μέσα από αυτό εδώ το blog, θα σας πω ποιους 20 δίσκους άκουσα περισσότερο το 2015.

Και στο μεταξύ, θα φτιάξουμε -όπως κάθε χρόνο- και μια playlist.

--Εύη

Like Άκου Αυτό  ♫ on Facebook  Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band!

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete