12/09/2015

Nadine Shah

Ποιος: H Nadine Shah (Facebook) είναι μια τραγουδίστρια και τραγουδοποιός με έδρα το Λονδίνο.
Genre: "theatrical post-punk" [via] στην πραγματικότητα, ατμοσφαιρική, θλιμμένη rock με πολύ χαρακτηριστικά ανδρόγυνα φωνητικά που θυμίζουν Amanda Palmer και Lower Dens.
Trivia: Είναι 29 ετών. Κατάγεται από το Πακιστάν και την Νορβηγία. Η Nina Simone ήταν εκείνη που την ενέπνευσε να ασχοληθεί με τη μουσική. Έγραψε το πρώτο της άλμπουμ, "Love Your Dum and Mad", όταν αυτοκτόνησαν δύο πολύ στενοί της άνθρωποι ...και μάλιστα την ίδια χρονιά. Ο δίσκος της άνοιξε έναν καθημερινό σχεδόν δίαυλο επικοινωνίας με άλλα άτομα που είχαν στη ζωή τους ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα ή έπασχαν οι ίδιοι από κατάθλιψη. "Απαντούσα σε όλους. Δεν το κάνω όμως πια. Δεν είμαι ειδικός." Το δεύτερο άλμπουμ της, "Fast Food", κυκλοφόρησε φέτος τον Απρίλιο (και βρέθηκε στο Νο 9 του Official Vinyl Chart). Αν το όνομα σας είναι οικείο, ίσως έχετε ακούσει τον φετινό δίσκο του Ghostpoet "Shedding Skin", όπου συμμετέχει σε δύο κομμάτια -και τι κομμάτια- ("X Marks The Spot" και "That Ring Down The Drain Kind Of Feeling").
Άκου Αυτό: σήμερα, που είσαι πάλι μόνη σπίτι, μετά από πολύ, πολύ καιρό. "...check your pulse when I speak..." Σπάνια, υπέροχη φωνή, φανταστικό άλμπουμ.

Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band! 

No comments:

Post a Comment