18/06/2015

Sworr.

Ποιος: Οι Sworr. (Facebook | SounCloud | YouTube) είναι ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Robin, ο Γιάννος κι η Άννα.
Genre: electronica / lo-fi  / R'n'B
Trivia: Αντί βιογραφικού, θα σας πω μια ιστορία: Μια φορά κι έναν καιρό ήρθε ένα μήνυμα στο Άκου Αυτό στο Facebook "είπαμε να σου στείλουμε κι εμείς τη μουσική μας, άκουσέ μας αν θέλεις!". (Πάντα ακούω ό,τι μου στέλνουν στο inbox και πάντα χαίρομαι τρομερά όταν αυτό συμβαίνει) Μπήκα λοιπόν στο SoundCloud των Sworr. και βρήκα, μεταξύ άλλων, ένα κομμάτι που μου θύμιζε Chet Faker κι ένα remix σε τραγόυδι της . (Στη ΜØ, για φαντάσου!) Άκουσα τα κομμάτια τους ξανά και ξανά και μετά από δύο μήνες περίπου έτυχε να 'ρθει η σειρά μου (ως μέλος της συντακτικής ομάδας) να προτείνω καλλιτέχνη στο διαγωνισμό του Jumping Fish. (Well, guess what.)
Όταν οι Sworr. πέρασαν στη 2η φάση -και αφού ανταλλάξαμε (χωρίς να γνωριζόμαστε) αρκετά μηνύματα "ναιιιιι!" στο Facebook- συνειδητοποιήσαμε ότι θα τα λέγαμε και από κοντά, στο live τους στον En Lefko (μέρος της διαδικασίας, για όλους τους υποψήφιους του διαγωνισμού). Κατέβηκα στο stage λοιπόν να πω γεια και βρήκα τέσσερα παιδιά 10 και 14 χρόνια μικρότερα από μένα, άπειρα αλλά ώριμα για την ηλικία τους, cool αλλά καθόλου ψωνισμένα, ταλαντούχα αλλά πάρα πολύ προσγειωμένα.
Την ώρα του live, πέντε διαφορετικά άτομα (συμπεριλαμβανομένης μιας παραγωγού του En Lefko, αλλά και της διευθύντριας προγράμματος) με ρώτησαν "μα πού τους βρήκες;;;!!!" και με κοιτούσαν με ανοιχτό στόμα κάθε φορά που ο Robin πλησίαζε το μικρόφωνο (κι έβγαινε αυτή η μπάσα, ζεστή φωνή, που σε βρίσκει όντως απροετοίμαστο). "Ρε μου έκανε πάρα πολλή εντύπωση που αναφέρετε σαν επιρροή σας τον Chet Faker" "Από σένα τον μάθαμε!" :) (Συνειδητοποιείτε τον κύκλο συμπτώσεων, έτσι;) Μέσα σ'όλα, ένα από τα κομμάτια που παρουσίασαν live ήταν το 'Night Cruising' (οι τύποι πήραν το 'Shake It Off' της Taylor Swift, ένα από τα μεγαλύτερα pop hits των τελευταίων μηνών και του άλλαξαν τα φώτα) Ήταν η 4η φορά, ever, που οι Sworr. εμφανίζονταν κάπου ζωντανά. Δεν έχουν ολοκληρωμένο δίσκο, δεν έχουν deal με δισκογραφική, δεν έχουν κάποιο επίσημο video clip. Όλα αυτά θα τα καταφέρουν αν τους ψηφίσετε στο www.jumpingfish.gr μέχρι τις 30 Ιουνίου. Περισσότερα εδώ κι εδώ.
Άκου Αυτό: Το καλύτερο πράγμα με το να είσαι 20κάτι, είναι ότι βιώνεις συνεχώς πράγματα για πρώτη φορά. Την Τρίτη 9 Ιουνίου οι Sworr. ένιωσαν για πρώτη φορά (το 'βλεπες στα μάτια τους) πως -πού ξέρεις;- μπορεί όλα αυτά που σκεφτόμαστε, να γίνουν πραγματικότητα. Εν πάσει περιπτώσει κι ανεξαρτήτως διαγωνισμού, band to watch -εδώ θα 'μαστε.



Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band! 

No comments:

Post a Comment