19/12/2013

#Blogovision [No.2] Arcade Fire - Reflektor

Κυριακίλες με Arcade Fire: #46, #53, #56
Trivia: Οι Arcade Fire ανέβασαν το 'Reflektor' στο κανάλι τους στο YouTube σε ένα ενιαίο clip, με την ταινία του 1959 'Black Orpheus' να παίζει στο background. Την καλύτερη κριτική που διάβασα για το 'Reflektor' την έγραψε λοιπόν ο Tyler στο letterboxd, (γιατί για την ώρα δεν έχει βγει αντίστοιχο site για δισκοκριτικές, κάποιος ας στήσει ένα επιτέλους να τσακωνόμαστε μέρα-νύχτα) -φυσικά μετά από αυτήν την κειμενάρα, δεν έχω να προσθέσω τίποτα όσον αφορά το άλμπουμ. Μόνο για το 'Reflektor' -όχι το άλμπουμ, το κομμάτι (το οποίο βρίσκω fucking genius)... Σκεφτόμουν... Πόσο πιο επικό θα ήταν αν ο ίδιος ο Bowie δεν είχε βγάλει δικό του δίσκο φέτος και η συμμετοχή του σ' αυτήν την ανεπανάληπτη από πλευράς comebacks χρονιά να ήταν αυτή η ξαφνική, σχεδόν ανατριχιαστική εμφάνισή του, από το πουθενά, στο "thought you would bring me to the resurrector, turns out it's just a reflektor" (...)
Άκου Αυτό: To "Reflektor" είναι χωρισμένο σε δύο μέρη, πολύ διαφορετικά μεταξύ τους -το πρώτο είναι on a high και το δεύτερο είναι σε comedown  (ανάμεσά τους κρύβεται ένα hidden track). Το 2013 ήταν μία από τις πιο άνισες χρονιές της ζωής μου. Το πρώτο μισό νιώθω ότι το πέρασα σε μια μόνιμη κατάσταση μέθης, -κι από το καλοκαίρι και μετά (που βρήκα δουλειά και άλλαξαν οι ρυθμοί και μπήκαν όλα στη θέση τους)- αν και είμαι πιο ήρεμη, έχω μόνιμα μία αίσθηση... σαν να βρέχει "πρέπει" κι εγώ να κρατάω ομπρέλα. Σαν αυτούς τους τύπους που όταν τελειώνει ένα πάρτυ και χαμηλώνει η μουσική, εκείνοι συνεχίζουν να πίνουν το ποτό τους, να φουμάρουν τα τσιγάρα τους και να χορεύουν κουρασμένα -γιατί δε θέλουν το πάρτυ να τελειώσει ποτέ.
"Seems like a big deal now  / But you will get over / When you get over / And when you get older / Then you will discover / That it's never over".
#Blogovision [No.3] Arctic Monkeys - AM
#Blogovision [No.4] Atoms For Peace - AMOK
#Blogovision [No.5] Nick Cave & The Bad Seeds - Push The Sky Away
#Blogovision [No.6] Daughter - If You Leave
#Blogovision [No.7] Queens of the Stone Age - ...Like Clockwork
#Blogovision [No.8] Tricky - False Idols
#Blogovision [No.9] James Blake - Overgrown
#Blogovision [No.10] The National - Trouble Will Find Me
#Blogovision [No.11] MS MR - Secondhand Rapture
#Blogovision [No.12] Still Corners - Strange Pleasures
#Blogovision [No.13] Daft Punk - Random Access Memories
#Blogovision [No.14] Woodkid - The Golden Age
#Blogovision [No.15] Phosphorescent - Muchacho
#Blogovision [No.16] 65daysofstatic - Wild Light
#Blogovision [No.17] Mark Lanegan - Imitations
#Blogovision [No.18] Savages - Silence Yourself
#Blogovision [No.19] Torres - Torres
#Blogovision [No.20] Keep Shelly in Athens - At Home
#Blogovision: ένας πρόλογος
Like Άκου Αυτό  ♫ on Facebook 

Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band!

No comments:

Post a Comment