17/11/2013

Torres (live review)

Πότε: Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, six d.o.g.s.
- Where's your band?
- Uhm, they're in America. It's too expensive to fly a band to Greece...
- You don't need them!

Όντως. Μόνο τυχερούς μπορώ να μας θεωρήσω που είδαμε την (22χρονη) Torres, μόνη της, με την κιθάρα της, να γεμίζει τη σκηνή του six d.o.g.s. με περισσότερο νεύρο από όλες τις μπάντες που έχω δει να παίζουν εκεί.

Οι εκφράσεις του προσώπου της όταν σπάραζε στο 'Mother Earth, Father God' με το οποίο άνοιξε το set. Τα "ανδρικά" παπούτσια της. Η χωρίστρα στη μέση και τα μαλλιά πίσω από το αυτί. Το πώς σηκωνόταν στις μύτες των ποδιών της σαν να ήθελε να κατασπαράξει το μικρόφωνο. Το πώς χτυπούσε το πόδι της στο ρυθμό όταν ήθελε να βγάλει ένταση. Η φοβερά συγκινητική ερμηνεία του 'Come To Terms' (στο οποίο είχα δώσει ελάχιστη σημασία όταν άκουγα το δίσκο) και το πώς κουνιόταν με την κιθάρα αγκαλιά, λες και κράταγε στα χέρια της μικρό παιδί. Οι κραυγές της να εναλλάσσονται με γλυκά φωνητικά στο 'Honey'. Το 'Jealousy and I'. Ένα μικροσκοπικό σκυλάκι χωμένο στο φούτερ της ιδιοκτήτριάς του να κοιτάζει στη σκηνή με γουρλωμένα μάτια και τα αυτιά τεντωμένα ψηλά. Η φωτογράφος της βραδιάς, να έχει σχεδόν ξαπλώσει δίπλα στη σκηνή και να σιγοψιθιρίζει μαζί της το 'November Baby'.


"How come you flew all the way to Greece to play?" "My manager sent me here. - am not complaining!" "What did you mean by 'I saw the real Parthenon today'? As opposed to the... fake one?" "Yeah where I come from, Nashville, there's a fake Parthenon, it's awful, I hate it". "Where to next?" "I'm playing Dublin on Monday, then heading to Spain" "Crazy year?" "Tell me about it... I'm in Greece!"

ARTIST (με κεφαλαία) to watch. #diplis

Φωτογραφία: @johntikis 
Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band! 

1 comment:

  1. ησουν απολυτα εκει!!! οσα γραφεις τα εζησα κι εγω εκει :)

    ReplyDelete