14/09/2012

Lianne La Havas

suggestion by Bozo
Ποιος: Η Lianne La Havas (Facebook | YouTubeSoundCloud) είναι μια μισή Ελληνίδα/μισή Τζαμαϊκανή που γεννήθηκε στο Λονδίνο. 
Genre: soul, folk, κιθάρα & πιάνο. Φωνητικά πλησιάζει ανά φάσεις την Adele, την Alicia Keys, ακόμα και την Lauryn Hill. (ΟΚ, φατσικά εμένα μου θυμίζει την  Corinne Bailey Rae) 
Trivia: Γεννήθηκε το 1989. Οι γονείς της χώρισαν όταν εκείνη ήταν πολύ μικρή και ως ένα βαθμό τη μεγάλωσαν η γιαγιά και ο παππούς της. Ωστόσο τα μουσικά ερεθίσματα που πήρε από τους γονείς της την επηρέασαν, καθώς δηλώνει η ίδια, όσο τίποτε άλλο. Ο πατέρας της, Έλληνας μουσικός, ξεκίνησε να της μαθαίνει στα οχτώ της πιάνο και κιθάρα ενώ η Τζαμαϊκανή μητέρα της έπαιζε συνεχώς δίσκους από Mary J. Blige και Jill Scott. Κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών σπουδών της στο Croydon η Lianne άρχισε να ηχογραφεί τα πρώτα της demos, ενώ μέσω μιας γνωστής της κατέληξε να κάνει φωνητικά στην Paloma Faith. Το 2010 υπέγραψε με την Warner, τον επόμενο χρόνο έκανε περιοδεία με τους Bon Iver και τον Ιούλιο του 2012 κυκλοφόρησε το debut album της "Is Your Love Big Enough?", το οποίο ήταν μία από τις προτάσεις του BBC Sound of 2012 και μέχρι σήμερα έχει φτάσει μέχρι και το Νο 4 των UK charts. 
Άκου Αυτό: γιατί σήμερα "κάνει Adele έξω". Παρακάτω το σαν παραμυθάκι "Age" και το καλύτερο κομμάτι του δίσκου "Forget".
suggestion by Bozo
Evi's note: το suggestion για την Lianne La Havas ήρθε στο mail του Άκου Αυτό το πρωί της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου λίγο πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του "Is Your Love Big Enough" για Mercury Prize

Like Άκου Αυτό  ♫ on Facebook 

Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band! 

No comments:

Post a Comment