24/05/2012

Alt-J

Ποιος: Οι Alt-J (Facebook | Soundcloud | YouTube) είναι ένα τετραμελές band από το Leeds.
Genre: folk step
Trivia: Το όνομά τους διαβάζεται Alt-J αλλά σημαίνει τρίγωνο, δηλαδή Δ, δηλαδή το σύμβολο που εμφανίζεται αν πατήσεις Alt-J σε έναν υπολογιστή Mac. Αρχικά λέγονταν Films, αλλά το άλλαξαν για να αποφύγουν τη σύγχυση με ένα Αμερικάνικο punk συγκρότημα που λέγεται The Films. Η αγαπημένη τους ταινία είναι το "Leon" του Luc Besson και το τραγούδι MΔtilda είναι εμπνευσμένο από το χαρακτήρα της Natalie Portman, Mathilde. Η φωνή του τραγουδιστή τους, Joe Newman, έχει παρομοιαστεί με εκείνες του Thom Yorke και Anthony Hegarty. To debut album τους "An Awesome Wave" είναι ένα α ρ ι σ τ ο ύ ρ γ η μ α, κυκλοφορεί στις 28 Μαΐου αλλά μπορείτε να το streamάρετε όλο online, εδώ, και να διαβάσετε στα comments κάθε τραγουδιού τι τους ενέπνευσε να το γράψουν.
Άκου Αυτό: κάθε μέρα τρεις φορές μέχρι να γίνει ένα με το πετσί σου. Γιατί είναι ό,τι καλύτερο έχεις ακούσει φέτος. Εδώ το Breezeblocks και το Something Good αλλά μην περιοριστείς σ'αυτά γιατί το "An Awesome Wave" είναι ένα από αυτά τα άλμπουμ που ακούγονται καλύτερα ολόκληρα -γιατί δεν έχουν τίποτε περιττό- και γιατί κυλάνε αβίαστα, έχοντας αρχή, μέση και τέλος, σαν ταινία.
Like Άκου Αυτό  ♫ on Facebook

7 comments:

  1. πάρα πολύ καλοί, όντως! θενκς

    ReplyDelete
  2. Στα καλύτερα της χρονιάς με ιδιαίτερη άνεση!

    ReplyDelete
  3. taro και πάλι taro

    ReplyDelete
  4. Έχει πολύ ενδιαφέρον το πώς ένα τραγούδι που ακούγεται φρικαλέο στα δικά σου αυτιά, είναι «ό,τι καλύτερο» για κάποιον άλλο. Και ευτυχώς που συμβαίνει. Αλλιώς θα ακούγαμε όλοι τα ίδια και στο τέλος η μουσική δεν θα είχε λόγο ύπαρξης...

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. @Anonymous http://www.quickmeme.com/meme/CzE/ :)

    ReplyDelete
  7. Ελάτε Ελλάδααααα

    ReplyDelete