05/12/2010

Plissken Festival (live review)


Φωτό: CHEW LiPS. posted on twitter by @1manshowstudio
Πότε: Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010, Ελληνικός Κόσμος.
Σκάσαμε στο plissken (με ταξί*) κατά τις 7 και. Πολύ "χλιδή" ο χώρος, parking, security, τέσσερα ταμεία για ποτό, πολύ πολιτισμένη η κατάσταση, σε σημείο ανησυχητικό. Μπήκαμε μέσα - ψυχή. Δεν ξέρω πώς κατάφερα σε έναν τόσο άδειο χώρο να βρω εκεί 1) παρέα 2) τρεις φίλους από τη δουλειά 3) μία φίλη από προηγούμενη δουλειά 4) τους μισούς bloggers της φετινής #blogovision 5) μερικούς από τους αγαπημένους μου twitterers.
Είδα τρία bands που ήθελα πολύ να δω (Handsome Furs, Chew Lips & These New Puritans) και ένα hip-hop σχήμα που γέμισε το κενό των Cinematics, οι οποίοι ακύρωσαν - λόγω κακοκαιρίας από ό,τι πήραντα αυτιά μου.
Τι θα μου μείνει: Οι Ισπανικές (!) amstel (15% más!) που αγοράσαμε απέξω (καθώς το half pint μέσα έκανε 4 ευρώ). H τύπισσα των Handsome Furs (και "lovely wife" του τραγουδιστή του σχήματος, Dan Boeckner βλ. Wolf Parade) να παρουσιάζει πάνω στα decks ολόκληρη χορογραφία aerobic σε κάθε κομμάτι (συνήθως χοροπηδώντας στο ένα πόδι με το άλλο σηκωμένο πίσω σε τέλεια γωνία 90 μοιρών). Το αμφιλεγόμενο φόρεμα της κατά τα άλλα απολαυστικής Tigs από τους Chew Lips που, όπως είπε και η Κ., "Rosin-ίζει". Ο μικρός κήπος που αράζαμε στα διαλείμματα. Τα τσαλίμια του Π. όταν οι (πωωω βαρέθηκα) These New Puritans έπαιξαν το Attack Music και η διαπίστωση "να δεις που το κομμάτι της χρονιάς είναι τσιφτετέλι".
FYI, χθες, σύμφωνα με το ΝΜΕ, είδαμε το συγκρότημα με το καλύτερο album του 2010.
Μπορεί. Αλλά μην πληρώσετε για να τους δείτε live.
*μα "between" ρε καμμένο;;; (ξέρει αυτός)
Φωτό: CHEW LiPS. posted on twitter by @1manshowstudio

3 comments:

  1. α, δηλαδή δεν ήμουν η μόνη μου βαρέθηκα στους These New Puritans μέχρι αηδίας ε?
    ΟΙ Chew Lips μου άρεσαν και οι Lytics (αυτοί που αναπλήρωσαν το κενό των Cinematics), γάμησαν (sorry για τα γαλλικά)...

    ReplyDelete
  2. συμφωνώ και επαυξάνω! Και amstel 15 mas rules

    ReplyDelete
  3. Λοιπόν, πρώτον, η Amstel δεν είναι μπύρα.

    Δεύτερον, οι Lytics ήταν φοβεροί ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ (LOL) που παίξανε. Ο dust road μετά στο αμάξι δήλωνε πως στο εξής θα ακούει μόνο folk και hip-hop. Νομίζω αστειευόταν. Αλλά με αυτόν ποτέ δεν είσαι σίγουρος.

    Anyway, συμφωνώ σε όλα με το post. Δεν ήταν κακοί οι These New Puritans, απλά όταν περιμένεις να πας σπίτι για να ακούσεις ξανά το CD ΕΝΩ γίνεται η συναυλία, δεν είναι καλή η φάση.

    Αλλά μακάρι να ξαναγίνει το Plissken, χρειάζεται κι ένα κανονικό (ie, non-Rockwave) φεστιβάλ.

    ReplyDelete