06/12/2010

Nikos Antoniou


Ποιός: Ο Νίκος Αντωνίου (MySpace) είναι ένας συνθέτης και πιανίστας από την Αθήνα.
Genre: ambient, classical, minimalist, instrumental
Trivia: Είναι μόνο 21 χρονών. Σπουδάζει μουσική και πιάνο από πολύ μικρή ηλικία και ειδικεύεται στη σύνθεση μουσικής για τον κινηματογράφο. Έχει κάνει μαθήματα ηχοληψίας και μουσικής παραγωγής, ενώ εδώ και λίγο καιρό παρακολουθεί ένα course (film scoring) στο Berklee της Βοστώνης, εξ αποστάσεως. Έχει καταγωγή από τη Σάμο, πηγαίνει συχνά στην Τουρκία, (μιλάει Τούρκικα), βλέπει πάρα πολλές ταινίες (από "κουλτούρα" μέχρι καμμένες blockbusterιές), του αρέσουν οι αστυνομικές σειρές και τα ρολόγια χειρός (!) και κόβει φλέβα για οτιδήποτε κατασκευάζει η Apple. Όταν ήταν μικρός (ερμ, μικρότερος) άλλαζε συχνά σχολείο γιατί μετακόμιζαν από τη μία πόλη της Ελλάδας στην άλλη.
Κάποιος θα περίμενε ότι ένας άνθρωπος που εμπνέεται από τον "Ονειροπόλο" του Καρυωτάκη για να ονομάσει τον τελευταίο του (ambient/ορχηστρικό) δίσκο "Daydreamer" θα ήταν (ψευτο)κουλτουριάρης και χαμένος στον κόσμο του. Ο Νίκος, αντιθέτως, έχει πλήρη επαφή με την πραγματικότητα -και την γενιά του- και, παρά τις κλασικές σπουδές του και την λατρεία του για τον Yann Tiersen και τον Alexander Desplat, έχει τόσο ανοιχτό και ακομπλεξάριστο (μουσικό) μυαλό που καταφέρνει somehow (ακόμα απορώ!) να συνδυάζει όπερες και σονάτες του Chopin με Usher, Rihanna, David Guetta και... μπουζούκια.
Mε τον Νίκο δουλεύουμε μαζί. Θα θελα να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για καιρό, γιατί είναι ένας από τους πιο εύστροφους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Μέσα μου όμως ελπίζω σύντομα να με "παρατήσει" και να συνεχίσει να γράφει μουσική.
Άκου Αυτό: απλά.

1 comment: