05/01/2010

Spoon


Ποιός: Οι Spoon (MySpace) είναι ένα indie rock band από το Austin του Texas.
Genre: indie rock / rock'n'roll με δόσεις post-punk και pop. Έχουν παρομοιαστεί με τους Pixies.
Trivia: Eίναι τόσο παλιοί όσο το 1993. Έχουν πάρει το όνομά τους από το ομώνυμο τραγούδι των Can που είχε χρησιμοποιηθεί στην ταινία Das Messer. Ξεκίνησαν με την Matador Records αλλά το '98 υπέγραψαν με την Elektra Records. H συνεργασία δεν συνεχίστηκε για πολύ γιατί ο υπεύθυνος A&R Ron Laffitte εγκατέλειψε τη θέση του. Τα μέλη του γκρουπ όμως αντιμετώπισαν το γεγονός με ιδιαίτερο χιούμορ, αφού έγραψαν και κυκλοφόρησαν δύο τραγούδια: The Agony of Laffitte και Laffitte Don’t Fail Me Now.
Η εμπορική επιτυχία ήρθε μετά το 2000 που υπέγραψαν με την Merge Records. To "Gimme Fiction" του 2005 έφτασε στη θέση 44 του Billboard 200. Την επόμενη χρονιά τους ζητήθηκε να γράψουν το soundtrack της ταινίας Stranger than fiction. Το "Ga Ga Ga Ga Ga" του 2007 έφτασε στη θέση 10 του Billboard 100. Τραγούδια τους έχουν χρησιμοποιηθεί στις σειρές The O.C., Veronica Mars, Bones, The Simpsons, Chuck, Scrubs, Numb3rs, How I Met Your Mother και στις ταινίες Cloverfield και (500) Days of Summer.
Άκου Αυτό: λίγο πριν κυκλοφορήσει ο νέος τους δίσκος "Transference". Άκου το hitάκι τους The Way We Get By και δες το ρομποτάκι Keepon να χορεύει στους ρυθμούς του Don't You Evah (epic).



2 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. τρελλή μπάντα

    ReplyDelete