04/01/2010

Hurts (Wonderful Life)

Ποιός: Οι Hurts (MySpace) είναι ένα δίδυμο από το Manchester.
Genre: retro "ασπρόμαυρη κινηματογραφική" electro-pop εμπνευσμένη από τα 80's. Θυμίζουν Tears For Fears.
Trivia: Οι Hurts είναι ο Theo Hutchcraft στα φωνητικά και ο Adam Anderson (στα electronics και την κιθάρα). Παλιότερα έπαιζαν σε μία μπάντα με το όνομα Bureau και αργότερα με ένα άλλο group, τους Daggers. Σε ένα ταξίδι στην Ιταλία, ανακάλυψαν τη "disco-lento" (slow disco), το νέο είδος τους έγινε εμμονή και έτσι γεννήθηκαν οι Hurts. To πρώτο τους track Wonderful Life πρόλαβε στο τσακ να ενταχθεί σε πολλές λίστες με τα καλύτερα του 2009 και οι Hurts έχουν από τώρα συμπεριληφθεί στο Sound of 2010 του BBC.
Όπως σωστά παρατηρεί η guardian, το όλο τους στυλ θυμίζει το λίγο artsy, λιγο δήθεν, λίγο μελαγχολικό ύφος των indie bands που μεσουρανούσαν στις αρχές του '80 και η καλλιτεχνική επιμέλεια του clip για το Wonderful Life θα μπορούσε και να παραπέμπει σε Helmut Newton.
Άκου Αυτό: όταν ψήνεσαι στον πυρετό, απόγευμα Δευτέρας. Ποτέ κάτι τόσο αισιόδοξο δεν ήχησε τόσο σπαρακτικό.
Don't let go
Never give up it's such a wonderful life

7 comments:

  1. Πολύ καλό το "Wonderful Life".

    "Ποτέ κάτι τόσο αισιόδοξο δεν ήχησε τόσο σπαρακτικό."
    Συμφωνώ απόλυτα.

    ReplyDelete
  2. kataplhktiko kommati.syndiazei to palio me to sygxrono m enan monadiko tropo...ena kommati tessarwn leptwn p fernei thn aisiodoksia mesa s ena kosmo pou pnigetai sto xamo..!!

    ReplyDelete
  3. APISTEUTO !!

    ReplyDelete
  4. apo ta kalytera pou exw akousei ta teleutaia xronia

    ReplyDelete
  5. polla iposxomenoi!!!ap ta kalytera kommatia twn teleytaion xronwn.oloklhromenos hxos psagmenoi stoixoi!makari na vlepoume kai alla tetoia group sto mellon!

    ReplyDelete
  6. Πάρα πολύ όμορφο κομμάτι, έχω φάει κόλλημα! θυμίζει electro των 80s, καλογραμμένο, εύθραυστη ερμηνεία που σε ταξιδεύει, και ένα λεπτό "insrumental" από το 2:20' έως το 3:20' του τραγουδιού που είναι σκέτη μαγεία!

    ReplyDelete