05/05/2022

Aki Rei

Ποιος: Ο Aki Rei (Facebook | Instagram) είναι ένα αστεράκι 20κάτι ετών, από την Αθήνα.
Genre: feelgood retrowave / indie pop με jazz & soul επιρροές και πολύ χαρακτηριστικά φωνητικά.
Trivia: Το πραγματικό του όνομα είναι Άκης Πικριδάς. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική όταν ήταν μόλις 7 ετών, παίζοντας όχι κιθάρα -όπως ο κιθαρίστας μπαμπάς του- αλλά ντραμς. Η γνωριμία του με την jazz τον οδήγησε στο πιάνο και η δίψα του για μουσική τον ώθησε να μάθει να παίζει και άλλα όργανα (κιθάρα, μπάσο), να ασχοληθεί με το τραγούδι, να μάθει σύνθεση και τελικά να σπουδάσει παραγωγή στo SAE Institute και jazz performance στο Art Music School. Επί του παρόντος φοιτεί στο Ιόνιο Μουσικό Πανεπιστήμιο επεκτείνοντας τις γνώσεις του στον τομέα της παραδοσιακής jazz και της μουσικολογίας. Τα πρώτα του κομμάτια, Why Don't You και I Miss You, ξεπήδησαν online εν μέσω της πανδημίας, μα ήταν μια κόκκινη Cadillac του '59 που κέρδισε την προσοχή της Mellowsophy Music και έκανε πραγματικότητα όλα τα υπόλοιπα τραγούδια που έχετε πετύχει στο ραδιόφωνο (και αναζητήσει στο Shazam). Τον Απρίλιο o Aki Rei άνοιξε τη συναυλία των Still Corners στο Gagarin 205 και πριν λίγες ημέρες το live των Θεσσαλονικιών Bobya Cottisha στο six d.o.g.s.
Άκου Αυτό: Κάποιοι άνθρωποι όταν ανεβαίνουν στη σκηνή μεταμορφώνονται και μια λαμπερή αύρα εμφανίζεται από το πουθενά και φωτίζει το περίγραμμά τους. Ο Aki Rei είναι ένας από αυτούς.
Like Άκου Αυτό  ♫ on Facebook
Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band! 

1 comment:

  1. You have so much knowledge about this issue, and so much passion. You also know how to make people rally behind it, obviously from the responses.

    ReplyDelete