11/01/2022

Royal Arch

Ποιος: Οι Royal Arch ή ROYΛL ΛRCH (Facebook | Instagram) είναι πέντε δαιμόνια πιτσιρίκια από την Αθήνα, με αδυναμία στη shoegaze.
Genre: indie, post-punk, post-rock, shoegaze
Trivia: Νίκος Κόκκινος (ετών 21, κιθάρα), Ορέστης Λουκάς (19, μπάσο), Ηλίας Κόκκινος (19, ντραμς), Βασίλης Δούσης (19, κιθάρα). Γνωρίστηκαν τα χρόνια του Λυκείου στον Πειραιά. Άραζαν συνέχεια ο ένας στο σπίτι του άλλου, άκουγαν μουσική, έγραφαν μουσική, έκαναν όνειρα. O Ηλίας Μασρί (25, vocals) ήρθε στην παρέα to 2020 -το κλικ ήταν τόσο ακαριαίο που του έκαναν πρόταση το ίδιο βράδυ της ημέρας που γνωρίστηκαν- ανέλαβε τα φωνητικά και έτσι γεννήθηκαν οι Royal Arch (δύο Κόκκινοι και δύο Ηλίες, οι Κόκκινοι αδέλφια by the way). Το πρώτο τους single La Nuit (ένα άρτια κατασκευασμένο και εντελώς εθιστικό κιθαριστικό lovesong, το οποίο έχω ακούσει περίπου 864 φορές από την ημέρα που κυκλοφόρησε) μιλάει για ένα αγόρι και ένα κορίτσι -κάποτε ζευγάρι- που βρίσκονται τυχαία μετά από χρόνια σε ένα μπαρ στο Παρίσι και παλεύουνε μέσα τους ανάμεσα στο να υποκύψουν στο πάθος και να περάσουν τη νύχτα μαζί, ή να βάλουν οριστικό τέλος στη σχέση τους. Το πρώτο τους 7ιντσο έρχεται σύντομα από την Make Me Happy Records, το ελληνικό label που μας σύστησε και τους Youth Valley.
Άκου Αυτό: Μόνο δύο μέλη των Royal Arch έχουν επισκεφθεί το Παρίσι (πόλη σημαντική και στη δική μου βιογραφία, έζησα εκεί ένα χρόνο όταν ήμουν 24). Τους εύχομαι, όταν επιτέλους η Γη αρχίσει παλι να γυρίζει, να ταξιδέψουν στην Πόλη του Φωτός μαζί. 

Like Άκου Αυτό  ♫ on Facebook
Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band! 

No comments:

Post a Comment