08/06/2021

Terselle

Ποιος: Terselle (Facebook | YouTube) είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της 25χρονης Ελληνορωσίδας Ελίνας Τερσενίδου.
Genre: indie pop / dream pop / soul / trip hop
Trivia: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σαράτοφ της Ρωσίας. Οι αφηγήσεις των συγγενών της την έκαναν να αγαπά από μικρή την Ελλάδα, έτσι στα 18 της μετακόμισε στην Αθήνα για να φοιτήσει στη Νομική και να γνωρίσει την πατρίδα της. Μία αγγελία στο Facebook και αρκετά τζαμαρίσματα αργότερα, προέκυψαν οι St Guilt, μέσα από τους οποίους η Ελίνα ανακάλυψε, όπως λέει η ίδια, την πιο σκοτεινή της πλευρά. «Τα χρόνια που ήμουνα στην μπάντα είχα ζήσει πολλές δύσκολες στιγμές, αυτό έβγαινε και στην τέχνη μου. Τα ακούσματα μου τότε ήταν κυρίως alternative, είχα τρελαθεί με το Madchester, τον μελαγχολικό και καταθλιπτικό θα έλεγα ήχο/στίχο του post punk revival, acid house, 80s music scene».

Από  παιδί ωστόσο έγραφε instrumental love ballads, κάποια στιγμή λοιπόν συνειδητοποίησε ότι είχε μαζέψει πάρα πολύ υλικό που δεν ταίριαζε καθόλου στην αισθητική του συγκροτήματος. Διχασμένη ανάμεσα στο να ξεκινήσει παράλληλα ένα side project ή να βάλει τέλος στην Αγία Ενοχή, η Ελίνα πήρε τη δύσκολη απόφαση -πάνω που προέκυψαν κάποιες σημαντικές προτάσεις από Αγγλία- να διαλύσει το σχήμα. 

Κι έτσι, ήρθε (ξανά) στην επιφάνεια η Terselle. Το όνομα το είχε ήδη από τα 15 της. «Καθόμουν στην κουζίνα στο σπίτι  στη Ρωσία κατά τις 4 το πρωί, το θυμάμαι σαν σήμερα, έλυνα τις ασκήσεις στα μαθηματικά, ετοιμαζόμουνα για έναν μεγάλο διαγωνισμό… και εκεί τα ξημερώματα ενώ ήξερα ότι ποτέ δεν θα μου δοθεί η ευκαιρία να γίνω καλλιτέχνης επειδή προέρχομαι από μια πολύ αυστηρή οικογένεια, ονειρευόμουνα. Ονειρευόμουνα να γίνω αυτό που ήθελα από πολύ μικρό παιδί, ονειρευόμουνα να ασχοληθώ με τη μουσική και τη σκηνοθεσία. Και σε ένα νυχτερινό break λοιπόν έπαιξα λίγο με το όνομα και το επίθετο μου και έφτιαξα το «καλλιτεχνικό μου όνομα», είπα, από δω και πέρα θα είμαι η Τερσέλ».

Ως Terselle, εξωτερικεύει τα συναισθήματά της, εξερευνά τα μέσα της, γράφει για όλα τα θέματα που την απασχολούν και την εμπνέουν: "the soft femininity in α cruel world", τη μητέρα-φύση, την ανθρώπινη φύση.

Το πρώτο της κομμάτι λέγεται «Έμπνευση» και είναι από αυτά τα κομμάτια που όταν παίζουν στα FM, αρχίζει να χτυπάει το τηλέφωνο στο στούντιο γιατί δεν το αναγνωρίζει το Shazam.

Το video το σκηνοθέτησε η ίδια...

Άκου Αυτό
: Τα ακούσματά της είναι τόσο διχασμένα, που το μόνο που εύχεται είναι να μη μπει κανείς στο προσωπικό της λογαριασμό στο Spotify και πατήσει shuffle. (*βρίσκει το προφίλ, πατάει shuffle*)

Like Άκου Αυτό  ♫ on Facebook
Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band! 

No comments:

Post a Comment