09/06/2014

Primavera Sound Festival 2014 (live review)

the 'dear diary' version...

Πότε: 29 - 31 Μαΐου, Parc Del Forum, Βαρκελώνη, Ισπανία.

Στο Jumping Fish τα συν, τα πλην, τα απρόσμενα και τα αξέχαστα του φετινού Primavera Sound Festival. This is not a review.

Αυτή ήταν η 3η μου φορά στο καταλανικό μουσικό φεστιβάλ. Οι φίλοι μου έβγαλαν εισιτήρια τον Οκτώβριο του 2013 πριν καν ανακοινωθεί το line-up κι εγώ, όταν έμαθα τα ονόματα, παρόλο που είχε τύχει να ξαναδώ σχεδόν όλους τους headliners σε άλλες πόλεις, ακολούθησα χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο λόγος για τον οποίο πήγαμε και φέτος; Στο Primavera πάντα περνάς φανταστικά.

Συγκυριακά, τις ημέρες που ήμασταν στη Βαρκελώνη, χιλιάδες άτομα βγήκαν στους δρόμους της πόλης για να διαδηλώσουν κατά της εκκένωσης του κτιρίου Can Vies που λειτουργούσε εδώ και 17 χρόνια ως αυτοδιαχειριζόμενο στέκι. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε πεδία μαχών και τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι και το Σάββατο. Δεν πήραμε είδηση παρά μόνο μετά τη λήξη του φεστιβάλ. Στο Primavera η πραγματικότητα αλλοιώνεται, οι ώρες κυλούν βάσει line-up, χάνεις εντελώς την επαφή με τον έξω κόσμο και το μεγαλύτερό σου πρόβλημα είναι αν θα φας hamburgesas ή thai noodles, αν θα φτάσει η μπαταρία του φορητού φορτιστή για όλους, κι αν θα τη βγάλεις στις main stages ή στις μικρές σκηνές δίπλα στη θάλασσα. Για τρεις μέρες η γη σταματά σταματά. Για τρεις μέρες ζεις μέσα σε μια φούσκα γεμάτη μουσική.

Αυτή είναι η ιστορία μέσα από τις φωτογραφίες που βρήκα στο κινητό μου.
Σπίτι Α. & Α.
 Bati

Day 1: Real Estate, Midlake, Warpaint, St. Vincent, Queens Of The Stone Age, Arcade Fire, Disclosure, Metronomy
La Niña
Branded Eastpack, δωράκι με το press pass
 Warpaint
 St Vincent
 
Queens Of The Stone Age
 Arcade Fire

Day 2: John Grant, Haim, Pixies, Slowdive, The National, SBTRKT, Darkside, Factory Floor
 El Cometa


Το σύννεφο...


έφερε βροχή...

...κι έχουμε μείνει μοναχοί (κάτω από την τέντα της Jameson's, στου διαόλου)

 Hot on Instagram #1

 Hot on Instagram #2

 Slowdive

 The National

Factory Floor

Day 3: Television, Volcano Choir, NIN, GY!BE, Cut Copy, Caetano Veloso, Foals.

Port Vell
Barrio Gotico
Parc del Forum
 Television
 Caetano Veloso
 Nine Inch Nails
Primavera 2014 in fast forward:

Να χειροκροτάμε και να βγάζουμε κραυγές χαράς στο food court όταν αραίωσαν τα σύννεφα και βγήκε ο ήλιος, να πίνουμε μπίρες καθισμένοι στη μωβ κουρελού, να φωτογραφίζουμε όλοι, ταυτόχρονα, το ουράνιο τόξο. Nα τραγουδάμε μαζί με τους Arcade Fire τα “Suburbs” – “Ready To Start” – “Neighborhood #1 (Tunnels)” με φόντο το πλατύ, μόνιμο χαμόγελο της Régine Chassagne. Να μας συστήνει ο Josh Homme των Queens Of The Stone Age την μπάντα του και να καπνίζει το τσιγάρο του με ύφος Clint Eastwood σε western. Να βουρκώνει η Rachel Goswell των Slowdive. Nα ακούμε το ‘Marquee Moon’ των Television, καθισμένοι χύμα, στο τσιμέντο με μια μπίρα στο χέρι και τα μάτια μισόκλειστα να χαίρονται τη λιακάδα. Να κάνουμε σαν Ρουβίτσες μόλις βγήκε –μέσα από καπνούς- ο Trent Reznor των Nine Inch Nails στη σκηνή. Να βρίσκομαι από το πουθενά πρωταγωνίστρια σε crowdsurfing, στα χέρια τεσσάρων (πολύ μεθυσμένων) φίλων στο live των Foals. Να αγνοούμε την κούραση, να τρέχουμε από τη μία σκηνή στην άλλη, να γελάμε, να χανόμαστε, να βρισκόμαστε, να μεθάμε, να μουδιάζουμε από την ορθοστασία, να ανταλλάζουμε μηνύματα στο what's app σε τρία διαφορετικά groups με όνομα "Primaveristas", να μιλάμε σε ξένους, να τρώμε βρωμιές, να πίνουμε ρούμι από πλαστικό μπουκαλάκι-χαλκομανία, να χορεύουμε, να τραγουδάμε, να αγκαλιαζόμαστε, να φιλιόμαστε. 
La fin. 

Travel notes:
La Nena
Que Bueno Que Viniste
Taranná
El Cometa
La Pubilla

"sometimes I can't believe it, I'm moving past the feeling"

Περισσότερα:
Jumping Fish (@AkouAuto)
Popaganda / Avaton Cortez (@athensbynite)
Crack Hitler [part 1, part 2, part 3] (@thalakii)
Curator (@nikisot)
Avopolis (@dbourinio)

Like Άκου Αυτό  ♫ on Facebook 

Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band!

No comments:

Post a Comment