30/09/2013

Lorde

Ποιος: H Lorde (Facebook | SoundCloud | YouTube) είναι η 16χρονη Ella Yelich-O'Connor από το Auckland της Νέας Ζηλανδίας. 
Genre: indie pop / θυμίζει από Marina & The Diamonds και Rihanna, μέχρι ΜØ, Grimes και Banks. 
Trivia: Είναι 16 ετών. Πηγαίνει ακόμα σχολείο. Όταν ήταν μόλις δώδεκα, την εντόπισε ένας κυνηγός ταλέντων και την έστειλε πακετάκι στην Universal με την οποία και υπέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες. Το debut EP της "The Love Club EP" κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2013. Το big break της ήρθε μέσα από το X Factor Νέας Ζηλανδίας, όπου ένα από τα διαγωνιζόμενα girl bands, οι Gap 5, επέλεξαν το τραγούδι της "Royals" για ένα από τα live τους. Το κομμάτι έγινε Νο1 στην Ν. Ζηλανδία και γρήγορα η χάρη του έφτασε μέχρι την Αμερική, όπου βρέθηκε στο Νο3 του Hot 100 και το No1 του Alternative Chart και του Rock Chart (μεγάλη συζήτηση τώρα αυτό με την ροκ και την alternative, βαριέμαι να την κάνω). Το single "Tennis Court" ακολούθησε τον Ιούνιο του 2013 και τον ίδιο μήνα βρέθηκε με τέσσερα (!) διαφορετικά κομμάτια της στο Νεοζηλανδέζικο Top20. Η διασκευή της στο 'Everybody Wants To Rule The World' των Tears For Fears χρησιμοποιήθηκε στο soundtrack του 'Hunger Games'. (Δεν την χάλασε). Πρόσφατα αποκάλυψε πως η Katy Perry της ζήτησε να τη συνοδεύσει στην περιοδεία της κι εκείνη είπε... όχι. Γράφει η ίδια τα τραγούδια της. Μία από τις βασικές της επιρροές λέει πως είναι... ο Burial. Το debut album της "Pure Heroine" κυκλοφρόρησε σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου. 
Άκου Αυτό: δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως στα 16 ήμουν απλά "έφηβη" -κλεινόμουν στο δωμάτιό μου και έκοβα εικόνες από περιοδικά και έφτιαχνα παράξενα κολλάζ (ο μπαμπάς μου κατάφερε να τα διασώσει -υπάρχουν ακόμα και σήμερα στο πατρικό μου, στον τοίχο απέναντι από το κρεββάτι μου).
Θέλεις να γράψεις για το Άκου Αυτό; Suggest a band! 

No comments:

Post a Comment