18/02/2012

CHROMATICS

Ποιος: Οι CHROMATICS (Facebook | MySpace) είναι ένα συγκρότημα από το Portland του Oregon 
Genre: synth-pop, post-punk, italo-disco, (το νέο single τους θυμίζει έντονα Keep Shelly In Athens)
Trivia: Ξεκίνησαν με τελείως διαφορετική σύνθεση από τη σημερινή και αρχικά έπαιζαν punk και noisy-pop. Αφού το συγκρότημα κυκλοφόρησε δύο albums και άλλαξε σύνθεση καμιά δεκαριά φορές (από τα αρχικά μέλη παρέμεινε μόνο ο κιθαρίστας Adam Miller) τελικά το γύρισε στην italo-disco και υπέγραψε με την δισκογραφική Italians Do It Better, με την οποία κυκλοφόρησε το 2007 το "Night Drive"  - και μέσα στις επόμενες εβδομάδες το "Kill For Love". Συχνά το όνομά τους αναφέρεται δίπλα στους Glass Candy -καθώς ο Johnny Jewel είναι μέλος και των δύο συγκροτημάτων- και τους Desire (βλ. "I don't eat, I don't sleep, I do nothing but think of you") το side project των Johnny Jewel και Nat Walker. Αναρωτιέσαι γιατί το όνομα σου είναι οικείο: το "Tick of the Clock" -όπως και το Under Your Spell) ήταν στο soundtrack του "Drive" (τ α ι ν ι ά ρ α).  
Άκου Αυτό: αν οι φίλοι σου σε φωνάζουν "(παλιο-)hipster".
Like Άκου Αυτό  ♫ on Facebook

3 comments:

  1. Ωραίοι οι Chromatics... αν και προτιμώ Keep Shelly In Athens, μάλλον εξαιτίας του trip hop στοιχείου (παιδί των 90s βλέπεις). Επίσης το Drive όντως κορυφή. Τέλος, αυτή η ατάκα με τους hipsters με δυσκολεύει... Βρίσκουν όλα τα blogs μια μπάντα, έναν καλλιτέχνη και τον προωθούν, για κάποιο λόγο, τρελά μέχρι να γίνει μόδα στους πιο "εναλλακτικούς" ακροατές. Αυτό συμβαίνει και με τους Chromatics, αλλά τουλάχιστον αυτοί το αξίζουν!

    ReplyDelete
  2. for the record, το σχόλιό μου για τους hipsters ήταν ειρωνικό :) βρίσκω τον όρο αστείο (ειδικά στη μουσική) και γελούσα με ένα σχόλιο κάτω από το video του Lady στο YouTube που λέει "hipsters' shit"

    ReplyDelete
  3. Α γεια σου! Κι εμένα το πολύ μπλέξιμο μουσικής και lifestyle κάπου με ενοχλεί. Yπάρχουν τόσες ωραίες μουσικές εκεί έξω και περιμένουν να τις ανακαλύψουμε... Παρεμπιπτόντως, ο Michael Kiwanuka, που είχες παρουσιάσει πριν λίγο καιρό, τα σπάει!

    ReplyDelete