29/01/2012

Lana Del Rey

Ποιός: Η Lana Del Rey (κατά κόσμον Elizabeth Grant) (YouTube | Facebook) είναι μια τραγουδίστρια/μουσικός/μοντέλο/ανερχόμενη star από την Νέα Υόρκη. 

Genre: indie pop 

Trivia: Αν και το λάγνο ύφος της -ΟΚ και τα φουσκωμένα χείλη της- την κάνουν να δείχνει μεγαλύτερη, είναι μόλις 25 ετών. Ο μπαμπάς της είναι πλούσιος και όταν ήταν μικρή την έστειλε σε boarding school και επιχείρησε να την σπουδάσει, αλλά εκείνη ξεκίνησε το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και τα παράτησε όλα για να γίνει τραγουδίστρια (σύμφωνα με τη Wikipedia πάντα). Όλο το buzz ξεκίνησε στα τέλη του 2011 όταν αποφάσισε να ανεβάσει το τραγούδι της Video Games στο YouTube. Η, κατά κοινή ομολογία, υπερ-κομματάρα έκανε τους bloggers να αφηνιάσουν και μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα η... Lizzy στέφθηκε το next big thing του 2012, χαρακτηρίστηκε "self-styled gangsta Nancy Sinatra",  έγινε shared στο Facebook δισεκατομμύρια φορές και όταν πλέον εμφανίστηκε online και το Blue Jeans, αρχίσαμε όλοι να παραμιλάμε το όνομά της στους διαδρόμους συνέχεια, σαν αυτιστικά.

Επειδή όμως οι "ψαγμένοι" έγιναν έξαλλοι που "ξαφνικά μου έμαθαν όλοι τη Λάνα", σύντομα δημιουργήθηκε ένα κύμα αντιπάθειας προς το πρόσωπό της, η Lifo έσπευσε να πληροφορήσει τους αναγνώστες της ότι το Video Games είναι αντιγραφή του Δρόμοι Που Αγάπησα της Ελένης Βιτάλη (...) και όταν η δόλια εμφανίστηκε (και τα έκανε ολίγον-τι σαλάτα) στο Saturday Night Live, οι ίδιοι που τον Σεπτέμβριο έπιναν νερό στο όνομά της, την αφόρισαν και τη βάφτισαν "ατάλαντη" και "εμπορική". Ευτυχώς λίγες μέρες αργότερα κυκλοφόρησε το debut album της και είναι γεμάτο διαμαντάκια. Haters, μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε - η απάντησή μου είναι fuck yeah lana del rey. Κι όσον αφορά το album, το review του BBC με καλύπτει πλήρως. 

Άκου Αυτό: γιατί καμιά άλλη δεν ξελιγώνεται έτσι στο μικρόφωνο.

No comments:

Post a Comment