26/10/2010

Peter Nalitch & Friends (live review)

post by amaryllisgr

beyond expectations
Πότε: Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010, Gagarin 205
Ποιός: Τον Peter Nalitch τον άκουσες πρώτη φορά στη Eurovision. Μη σταματάς να διαβάζεις το ποστ και θα καταλάβεις που το πάω. Αν και τα άσματα στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό είναι συνήθως της οκάς και τις περισσότερες φορές περιορισμένης αισθητικής, δεν πρόκειται για την περίπτωση του Peter. Ο Peter είναι χαρισματικός.
Φτάνω στο Gagarin στις 20:30 όπου έχει ήδη μαζευτεί κόσμος. Μέσος όρος ηλικίας τα 30. Αρκετοί Ρώσοι μουσικόφιλοι με τα παιδιά τους και μια όμορφη ξανθή με λουλούδια και κορδέλες στο κεφάλι. Ναι, δεν είχε hipsters σε αυτό το live.
Τον Nalitch τον είχα ακούσει μόνο στο youtube και είχαμε περάσει μαζί αρκετά βράδια να τραγουδάμε παρεάκι.
Στο support ήταν οι Tootsie Babes. Αρκετά παραπάνω από συμπαθείς! Εύθυμοι και ακομπλεξάριστοι. Κατάφεραν να δώσουν μια ομογενή κίνηση στο σχετικά ανομοιογενές κοινό. Τα τραγούδια τους μας θύμισαν κάτι από Παλίρροια και λίγο Locomondo. Αρκετός ισπανικός στίχος και CDaki for free. Καλό το ζέσταμα (είχαμε ξεπαγιάσει με τον απαράδεκτο κλιματισμό).
Βγαίνει ο Peter. O κόσμος να τρελαίνεται... Ξεκινάει με το Guitar… Αυτό ήταν! το κοινό ανεβοκατέβαινε ρυθμικά εκστασιασμένο! Ακόμη και στα καινούρια του κομμάτια το κοινό συνέχιζε απτόητο την κατακόρυφη ελατηριακή σχεδόν συμπεριφορά. Παύσεις μόνο στις μπαλάντες, οι νέιτιβ τις σιγοτραγουδούσαν κιόλας. Εμείς οι υπόλοιποι σε νιρβάνα από την υπέροχη φωνή του. Χαλαρός και υπερκεφάτος κρατούσε το line-up σε ένα κομμάτι χαρτί. Ξεχωρίσαμε το σαξόφωνο (Yura Kostenko) που γέμιζε τόσο τον ήχο που ήθελες να ανέβεις και να σφηνώσεις μέσα του να μη σου φύγει νότα. Στο τελευταίο encore η 9μελής μπάντα (!!!) τραγούδησε σύσσωμη ένα άσμα εμβατηριακό. Η διπλανή μου έκλαιγε! Κι εγώ ήθελα… καιρό έχω να ακούσω κάτι τόσο αυθεντικό.
post by amaryllisgr

1 comment:

  1. pragmatika mono pu dn eklapsa egw..poso mallon oi rwsoi..itan katapliktika kai nai!eleipan oi hipsters gt itan toso oraia..:-p .elpizw na ksanarthei an kai eipe oti tha argisei na mas episkefthei..

    ReplyDelete